Ponedjeljak, 20.01.2020

SPORTSKI SAVEZ USK: 17. IGRE PRIJATELJSTVA BIHAĆ-CAZIN 2019

SPORTSKI SAVEZ USK: 17. IGRE PRIJATELJSTVA BIHAĆ-CAZIN 2019

USK domaćin mladim sportašima iz Slovenije, Italije i Hrvatske

Sportski savez Unsko sanskog kantona je domaćin 17. Igara prijateljstva, međunarodne sportske manifestacije na kojoj pored reprezentacije USK , nastupaju mladi sportaši iz tri zemlje i to Republike Slovenije (Dolenjska – Novo Mesto), Republike Hrvatske (Primorsko goranjska županija), Republike Italije (Furlanije – Julijske krajine – Trst).

Ovogodišnje Igre prijateljstva realizirat će se na prostoru grada Bihaća, grada Cazina i općine Bužim u periodu 06. – 08.septembra. Igre su međunarodnog karaktera na kojima učestvuje 340 mladih sportaša i 60 trenera-voditelja selekcija. Sa prostora Unsko sanskog kantona na Igrama učestvuje 85 mladih sportaša (2003 i mlađe) i 15 trenera – voditelja.

Takmičenja će se održati u šest sportskih disciplina: košarka (M+Ž), rukomet (M+Ž), odbojka (M), šah, stolni tenis i nogomet.

Svečenost otvaranja 17. Igara prijateljstva održat će se danas (petak) na Gradskom trgu u Bihaću ( u slučaju vremenskih nepogoda u Dvorani Luke u Bihaću) sa početkom u 20:30 sati, a sportska takmičenje će se održati u dvoranama u Sportskoj dvorani „Luke“ Bihać (košarka – M, šah), Školska sportska dvorana „Tehničkog školskog centra“ Bihać (košarka-Ž), Sportska dvorana Cazin (rukomet-M, stolni tenis), Sportska dvorana Medresa Đemaludin Čaušević (rukomet-Ž), stadion NK Ćoralići (nogomet) i sportska dvorana Bužim (odbojka M). Svečenost zatvaranja uz dodjelu nagrada najuspješnijim održat će se sutra (subota) u 20 sati u JU Kulturni centar Bihać. Pored mladih sportaša, Igre promoviraju kao ambasadori i sportske legende, nosioci olimpijskih i svjetskih medalja: Miroslav Cerar, Matijaž Smodiš.

Suad Balić /cenzura.ba

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com