Srijeda, 05.08.2020

Stručnjak objasnio zašto ubojica iz Splita nije prijavio iznude i prijetnje, otkrio i zbog čega je kao oružje koristio automatsku pušku

Stručnjak objasnio zašto ubojica iz Splita nije prijavio iznude i prijetnje, otkrio i zbog čega je kao oružje koristio automatsku pušku

Kriminalistički stručnjak Dubravko Klarić smatra da je trostruko ubojstvo rezultat obračuna unutar kriminalnog miljea. Objasnio je da oružje koje je koristio Filip Zavadlav pokazuje čvrstu namjeru da se izvrši kazneno djelo.

Trostruko ubojstvo u Splitu obračun je krim miljea, smatra kriminalistički stručnjak Dubravko Klarić. Zato i nije bilo prijave policiji za iznude i prijetnje.

Stravično ubojstvo u Splitu
Tko je mladić osumnjičen za trostruko ubojstvo? S majkom krao po crkvi, osuđen nakon što je pretukao brata
”Ne sjećam se iz svoje prakse da su akteri u kriminalnom miljeu prijavljivali neke ozbiljne prijetnje. Uvijek rješavaju stvari među sobom. Kada se odabere naročito ofenzivno sredstvo, kao što je automatska puška, onda pokazuje čvrstu namjeru počinitelja da izvrši samo ubojstvo. Da je uzeto kraće vatreno oružje, pištolj, revolver, onda je i veća mogućnost promašiti samu žrtvu”, objašnjava Klarić.

Sreća je da u središtu Splita nije stradao nitko od prolaznika. Ubojica je na trgu Šperun upucao dvojicu muškaraca, a nekoliko metara dalje u Radmilovićevoj ulici ubio je trećeg muškarca. Struka tvrdi da je planirao ubojstvo.

Dubravko Klarić, kriminalistički stručnjak

”Ovakva djela koja je napravio ovaj mladić mogu se pripisati toj jednoj takozvanoj psihopatskoj strukturi ličnosti jer ako vi krenete na ovakav način rješavati određeni problem, onda zasigurno možemo reći da je riječ o poremećaju ličnosti”, kaže psihologinja Vesna Raguž Staničić.

Piše Paula Klaić Saulačić
Cenzura.ba/DNEVNIK.hr

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com