Petak, 24.05.2019

Sudije i delegati NS USK uspješni na seminaru u Makarskoj

Sudije i delegati NS USK uspješni na seminaru u Makarskoj

U skladu sa odlukom IO NS USK održan je četverodnevni uspješan Seminar sudija i delegata Kantonalne i Omladinske lige NS USK u R Hrvatskoj u gradu Makarska.

Rukovodioci seminara Senadin Badić, komesar za takmičenje, Izet Hrustanović, komesar za sudije i Denis Čavkić, tehnički sekretar, su vrlo kvalitetno prezentirali sve planirane aktivnosti u vrlo povoljnim uslovima u sportskoj dvorani i na stadionu u Makarskoj.

Rad je bio zajednički i obrađene su slijedeće teme: odluke u kaznenom prostoru, igranje rukom, ofsajd, sprečavanje obećavajućeg napada u izgledne prilike za postizanje pogodaka – UEFA DVD (2018/2) i Upustvo o ocjenjivanju, opisivanje opomena i isključenja u comet sistemu, obavljanje i Upustvo delegatske dužnosti.

Posebno je urađena kvalitetna analiza takmičenja u ligama koje vodi NS USK sa diskusijom i dogovorom za nastavak takmičenja.

Oko tridesetak sudija i 15 delegata su uspješno položili test poznavanja PNI, dok su suci položili i vrlo zahtjevni test fizičke spremnosti YO YO.

Ovo dobar primjer i način rada sa sudijama i delegatima u cilju ujednačavanja kriterija, podizanja fizičke i teoretske spremnosti na viši nivo.

Seminar su posjetili predsjednik i generalni sekretar NS USK Halim Stupac i Mirza Kazlagić, te član komisije za sudije NS F BiH Hajrudin Gobeljić koji su pratili i aktivno učestovali u radu seminara.

Član IO NS USK Mirsad Silić je budno pratio sve aktivnosti i dao velik doprinos kvalitetu i ozbiljnosti rada i ponašanja svih učesnika seminira.

Suad Balić/cenzura.ba

cenzura.ba
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com