Petak, 24.05.2019

Supruga Zlatka Lagumdžije zaposlena u Direkciji za evropske integracije BiH

Amina Lagumdžija, supruga Zlatka Lagumdžije, bivšeg dugogodišnjeg lidera Socijaldemokratske partije (SDP) BiH te bivšeg ministra vanjskih poslova BiH, zaposlena je u Direkciji za evropske integracije BiH.

Ova informacija zvanično je potvrđena za portal Klix.ba u Direkciji za evropske integracije BiH.

Ističu da je na osnovu odluke Vijeća ministara BiH o odobravanju dodatnog zapošljavanja u Direkciji za evropske integracije iz jula 2018. Agencija za državnu službu BiH raspisala javni oglas za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika u Direkciji za europske integracije. Ovaj konkurs je nedavno okončan.

“Nakon provedenog konkursa Agencija za državnu službu BiH dostavila je rješenja o postavljenju kandidata, među kojima je rješenje o postavljenju Amine Lagumdžije na poziciju više stručne saradnice za politički kriterij i koordinaciju procesa stabilizacije i pridruživanja”, rečeno nam je u DEI BiH.

Inače, Lagumdžija, koji je aktuelni član Glavnog odbora SDP-a, na posljednjoj sjednici ovog odbora izazvao je pažnju zbog žestoke kritike na račun svojih partijskih kolega, jer je zatražio izjašnjavanje o smjenama predsjednika GO Saše Magazinovića, generalnog sekretara SDP-a Irfana Čengića i političkog direktora Damira Mašića.

Lagumdžiji se, naime, već duže spočitava favoriziranje ulaska SDP-a u koaliciju sa SDA, iako on to javno negira.

cenzura.ba
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com