Nedjelja, 18.04.2021

Tuka drugi u utrci na 800 metara, postavio dva nova rekorda

MITING U MADRIDU
Tuka drugi u utrci na 800 metara, postavio dva nova rekordaTuka je podijelio drugo mjesto s Francuzom Bosseom
FOTO: JOSIP REGOVIĆ/PIXSELL

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je drugo mjesto u trci na 800 metara koja je održana na mitingu u Madridu.


BH. ATLETIČAR
Amel Tuka: U Madridu napadam dvoranski rekord BiH i Balkana
Srebreni sa posljednjeg Svjetskog prvenstva u ovoj disciplini današnju trku završio je s vremenom 1:45.95, što je novi rekord Bosne i Hercegovine u dvorani, ali i novi dvoranski rekord Balkana. Uz to je ovaj rezultat i novi lični rekord našeg Amela u dvorani.

I stari rekord BiH i Balkana na 800 metara bio je u vlasništvu Amela Tuke, a viceprvak svijeta postavio ga je prije tri godine u belgijskom Gentu, a glasio je 1:46.33 minut.

Brži od Tuke danas je bio samo Španac Marciano Garcia koji je istrčao trku s vremenom 1:45.66, a zanimljivo da je Francuz Pierre-Amboise Bosse trku istrčao u identičnom vremenu kao i bh. atletičar. Treće mjeso pripalo je Špancu Adrianu Ben Montenegru.

Za Tuku je trka u Madridu bila posljednja provjera pred nastup na Evropskom prvenstvo u dvorani koje će se od 4. do 7. marta održati u poljskom Torunu.Cenzura.ba /Izvor: Faktor/24sata.hr

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com