Ponedjeljak, 10.08.2020

U Bihaću je danas upriličeno otvorenje novoizgrađenih prostora JU Centar za socijalni rad Bihać

U Bihaću je danas upriličeno otvorenje novoizgrađenih prostora JU Centar za socijalni rad Bihać

. Projekat je realiziran zahvaljujući financijskoj podršci Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a prema riječima Senada Tutića, dirktora Centra za socijalni rad Bihać, ova ustanova dobila je jedan funkcionalan sprat sa 120 m2 površine koji će omogućiti efikasniju podršku građanima i korisnicima Centra.

„Hvala našim donatorima koji su podržali našu ideju o proiširenju i obnovi prostora zgrade koja je napravljena još daleke 1964. godine. Projekat smo realizirali zahvaljujući podršci programa „Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI)“, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije kao implementator uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj„ – kazao je direktor Tutić.

On je kazao da će dodatne prostorije centra omogućiti osoblju centra kvalitetnije pružanje usluga građanima Bihaća uključujući mlade osobe.

„U okviru projekta “Jačanje kapaciteta Centra za socijalni rad Bihać”, osoblje centra je tokom prošle godine pohađalo specijalističke edukacije koje će doprinijeti širenju portoflia za rad sa mladima. Također smo uspostavili i web stranicu kako bi javnost bila upoznata sa aktivnostima u Centru“ – dodao je Tutić.

Cenzura.ba /grad Bihać

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com