Subota, 26.09.2020

Univerzalna škola sporta Tempo iz Bihaća je otvorila Sportski centar Ušs Tempo u kojem nudi veliki broj sportskih programa za djecu i odrasle.

Univerzalna škola sporta Tempo iz Bihaća je otvorila Sportski centar Ušs Tempo u kojem nudi veliki broj sportskih programa za djecu i odrasle.

Piše Suad Balić

Grupni i individualni treninzi:
-Razvojna i korektivna gimnastika za uzraste od: 4 – 8 godina.
– Junior Gym 8 – 15 g
– Škola plivanja od 5 god., koja se trenutno održava na bazenima Veni Vidi u Bihaću svaki dan od 9 -12 h, koja je jedna od naših najstarijih aktivnosti još od 2008 godine.
– Škola skijanja od 5 god. (u zimskom periodu)

Korišćenjem velikog broja sprava i rekvizita djeca se igraju ne shvatajući koliko pozitivno utiču ne samo na svoje zdravlje i razvoj već stiču radne navike i u radu sa drugom djecom razvijaju kolektivni duh.


Rješavanjem motoričkih zadataka različite složenosti za koje je potrebna koordinacija, pozitivno utiču na svoje kognitivne sposobnosti (inteligencija) i pozitivne crte ličnosti (hrabrost, samopouzdanje i dr.). Djete će dobiti i odličnu motoričku osnovu za bavljenje bilo kojim drugim sportom.
Ovaj program je predviđen za decu uzrasta 4-15 godina. Rad sa ovom grupom, usmjeren je na razvoj osnovnih oblika kretanja kod djece tog uzrasta, kao što su: razna hodanja, trčanje, poskoci, penjanje, puzanje, itd. Korišćenjem velikog broja sprava i rekvizita, kroz igru i druženje, djeca će razvijati svoje psihofizičke osobine (spretnost, koordinacija, hrabrost), jačati muskulaturu i time obijezbediti pravilan rast i razvoj.

– Funkcionalni trening za odrasle

Funkcionalni trening označava koncept treninga kojim se utječe na istovremeni razvoj što većeg broja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti i osobina te na sastav tijela. Drugim riječima, funkcionalni trening će utjecati na razvoj motoričkih sposobnosti (snaga, jakost, koordinacija, ravnoteža, mišićna izdržljivost, brzina, fleksibilnost), energetskih sustava (fosfatni, glikolitički i aerobni) te na smanjenje masnog tkiva (potkožnog i visceralnog) i povećanje mišićne mase. I prilagodljiv je za gotovo sve uzraste.

– Individualno usavršavanje sportaša.

Dođite čekamo Vas
Sportski centar Ušs Tempo. Ul. Harmanski sokak 69 , Bihać. (u blizini picerije ASA na Ozimicama 2)
Treneri: Elvedin Elo Tuzlak i Igor Abdihodžić

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com