Subota, 30.05.2020

Unsko-sanski kanton trpi dva velika problema migrantsku krizu i odlasak mladih iz BiH

Cijeli Unsko-sanski kanton već par godina se susreće sa jednim od gorućih problema za cijeli kanton, a to je odlasak mladih, odlasak školovanog kadra, odlasak akademskih građana iz Bosne i Hercegovine.

Razlog tog odlaska je poznata fraza “Trbuhom za kruhom”, u nadi da će svoja prava i želju za poslom i dokazivanjem pronaći u nekim od zemalja Zapada. Ovaj gorući probelem ove 2019. ali i predhodne 2018. je doživio kulminaciju. U ove dvije godine se najviše do sada mladih iselili iz našeg kantona. Do sada nikog od naših lidera, vlasti, ali i stranaka ovaj problem nije zabrinuo. Još gore za problem odlaska iz BiH je što ovdje ne odlaze samo mladi, nego i cijele porodice u nadi za bolje sutra sebi i svojoj djeci.

U predhodnoj i ovaj godini Krajina tačnije gradovi Bihać i Velika Kladuša dobijaju još jedan veliki problem, a to je migrantska kriza koja svakim danom je sve veća. Za sada se ne zna koliko trenutno migranata ima u ova dva grada u Unsko-sanskom kantonu, ali se zna da i ovaj gorući problem ne zanima našu vlast, niti naše lidere.

Bliži nam se ljetno vrijeme i problem migrantske krize će biti još gori nego što je sada, da li će niko u ovoj državi pomoći Unsko-sanskom kantonu ili naći adekvatno riješenje za ovaj problem ostaje da se vidi.

Izvor: Cenzura.ba/ Tarik I.

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Zenko theme , Seo , Health , Dating , Money , Cheap hotels , Cheap flights