Petak, 05.06.2020

Vanredna sjednica Gradskog vijeća Bihać zbog migrantske krize

Sve teža situacija s migrantima na području grada Bihaća razlog je današnje vanredne sjednice Gradskog vijeća Bihać, potvrđeno je Feni iz Gradske uprave.

Sjednica počinje u 14 sati.

Skoro svakodnevni dolazak oko 50 migranata, nemogućnost njihovog adekvatnog smještaja i sigurnosna situacija – uvjetovali su i ovakvu reakciju bihaćkog gradonačelnika i gradskih vijećnika.

– Ovo je doslovno posljednji apel za pomoć. Dok grad trpi, država ne poduzima ništa. Dogovorit ćemo naše naredne poteze, ali ćemo ovom sjednicom pokušati i izvršiti dodatni pritisak na nadležne državne institucije. Ako opet izostane reakcija, vijećnici i ja ćemo put Sarajeva – rekao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća na posljednjoj sjednici Vijeća u četvrtak.

Vijećnici upozoravaju i na velike gubitke kada je u pitanju turistička sezona. Narušena sigurnosna situacija, navode, uslovila je brojne otkaze boravišnih rezervacija, što je potvrđeno i iz Turističke zajednice USK i od strane bihaćkih ugostitelja.

Inače, pretpostavlja se da u gradu na Uni trenutno boravi više od hiljadu migranata, međutim, to niko sa sigurnošću ne može potvrditi.

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com