Četvrtak, 24.09.2020

Vidi vani sunce, vidi drugi hodaju, vidi ovo, vidi ono! Šta bolan vidi?!

🌍Čitam kao teško vam ostati u kući, teško kao provesti dan dok si izoliran! Dosadno, valjda?!

Vidi vani sunce, vidi drugi hodaju, vidi ovo, vidi ono!

Šta bolan vidi?!

Je l mislis da meni i mojoj generaciji nije bilo tesko sjediti po desetak dana zatvoren u podrumu, bez struje, bez igrica, bez telefona, bez televizije, bez aplauza u 20 sati za očeve i braću, koja su nas branila?!

Zar mislite da nama neko nije ukrao dio djetinjstva i nikad nam ga nije vratio, niti te ko pita za to! Morao si odrasti u jednom danu i od djevojcice postati žena!

Zamisli mrak i zamisli kada imaš 15 godina i kada si šest dana zatvoren u podrumu, dok ti kandilj na naftu, ako si imao sreće, puni nosnice!

Ne znaš, druže dragi, je li dan, je li noć, je li sunce ili kiša, ne znaš hoćeš li došekati sutra, ni prekosutra!

I tako iz sedmice u sedmicu nekoliko godina i hvala Bogu preživiš i bez struje i bez igrica i bez televizije i bez društvenih mreža i bez bilo čega na ovom svijetu!

A sve to vrijeme, zaboravih napisati, dok ti tako sjediš ili ležiš u vlažnom i mokrom podrumu, nešto ti lupa iznad glave. Tutnji, prolama se nebo “grmljavinom”…

I onda kažes, danas tebi teško! Moraš biti neko vrijeme kući u toplom, uz sve blagodati ovozemaljskog života i opet imaš hrabrosti reći da ti je teško?!

Evo, sad ču se rasplakati nad vašom sudbinom kletom, jer morate zbog zdravlja ostati kući nekoliko dana i družiti se sa ukućanima!

Ostanite kući, kad vam je tako rečeno i ne pravite se pametni!

Proći će i ovo, valjda, ali ljudska glupost izgleda neće nikada!🙏

Cenzura.ba /preuzeto fb Admira Mustafić

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com