Nedjelja, 17.01.2021

ZVANIČNO OTPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI TRGA “ALIJA IZETBEGOVIĆ” U BUŽIMU

ZVANIČNO OTPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI TRGA “ALIJA IZETBEGOVIĆ” U BUŽIMU

Danas je posebno sretan dan za sve Bužimljanke i Bužimljane, jer su predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica uveli u posao izvođača radova, firmu „Kov Grad“ d.o.o Bužim, čime su zvanično i započeli radovi na izgradnji jednog od najvećih infrastrukturnih projekata u posljednjih deset godina na području Općine Bužim.
Naime, radi se o projektu izgradnje Trga „Alija Izetbegović“, koji je prošle godine na dan završnice manifestacije “Slobodarski dani viteškog grada Bužima” predstavljen uz prisustvo člana predsjedništva BiH Šefika Džaferovića. Član predsjedništva BiH tom prilikom istakao je da lik i djelo rahmetli prvog predsjednika Nezavisne Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića zaslužuje da trg koji nosi njegovo ime u Bužimu bude završen, te je posebno istakao da će “snažno” podupirati i lobirati da do toga dođe u što skorije vrijeme, jer Bužimljani koji su dali veliku žrtvu i doprinos u odbrani BiH to zaslužuju. ✅

Također, u narednom periodu očekuje se gradnja i rekonstrukcija saobraćajnice – kružni tok, koji se naslanja na Trg „Alija Izetbegović“. Dakle riječ je o dva zasebna projekta u ukupnoj vrijednosti od oko 1,7 miliona KM.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti u ime svih građana općine Bužim članu Predsjedništva BiH gospodinu Šefiku Džaferoviću koji je prepoznao važnost ovog značajnog projekta, kao i ministrima u Vladi Federacije BiH Edinu Ramiću i Šemsudinu Dediću koji su podržali navedeni projekat.

Nastavljamo dalje zajedno! ✅

Cenzura.ba

cenzura.ba
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com