Prva Liga Federacije BiH
Posušje se vraća u Premijer ligu: Počela je velika fešta koja se čekala više od deset godinaVeliko slavlje na Mokrom Docu

Ekipa Posušja se u elitni rang bh. fudbala vraća nakon 12 godina i to tri kola prije kraja nakon što je danas sa visokih 4:1 pobijedili Jedinstvo iz Bihaća

Izabranici Denisa Ćorića su bili najbolji kako jesenas, tako i proljetos. Od početka sezone su djelovali kao najozbiljniji kandidat za promociju, a to su potvrdili i na terenu.

Nakon što sudija označio kraj nastalo je veliko slavlje na Mokrom Docu. Na stadion je stiglo i više stotina gledaoca.

Orila se pjesma, baklje, vatromer, aplauzi, zagrljaji, a bilo je i suza radosnica su detalji koji najbolje opisuju veliku feštu koja se čekala deset i kusur godina.

Posušaci su krenuli napadački utakmicu s Jedinstvom, budući da je Begić je u 2. i 4. minuti pogodio prečku i stativu. Nagrada za bolju igru stiže u 13. minuti.

Ubacio je raspoloženi Begić, a Čakić nespretno pogađa vlasitu mrežu za vodstvo domaćeg tima. U 28. minu Bandić Jedinstvu donosi poravnanje nakon jedne lijepe akcije. Samardžić ga je proigrao, a pomenuti igrač pogodio za 1:1.

Ipak, domaći do kraja nisu dopustili iznenađenje jer su golovima Serdarušića sa bijele tačke, te Bubala i Landeke ovjerili trijumf koji ih nakon 12 godina vraća u Premijer ligu BiH.

Ekipa sa Mokrog Doca tri kola prije kraja prvenstva ima nedostižnih 12 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca. Do kraja sezone će igrati protiv Zvijezde, Bratstva i Budućnosti.

Odgovori