BIHAĆ: OTVORENA IZLOŽBA I DODIJELJENE NAGRADE U OKVIRU JAVNOG POZIVA EKO ART



Na Javni poziv “Eko art” prijavilo se više od 120 učenika osnovnih i srednjih škola, a najbolje je odabrao žiri u tročlanom sastavu


U Gradskoj galeriji u Bihaću danas je upriličeno otvorenje izložbe u okviru javnog poziva „Eko Art“.



Javni poziv je organizirala Gradska galerija Bihać u saradnji sa Kantonalnim ministarstvom građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša, te Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK. Učesnici su bili učenici osnovnih i srednjih škola sa radovima u oblasti ekologije i zaštite životne sredine, a danas je upriličena i dodjela nagrada najuspješnijima.



Tako su učenici nagrađeni u četiri kategorije, odnosno dodijeljene su nagrade za prva tri mjesta u kategoriji plakata i kategoriji video rada, posebno za osnovne i srednje škole.



Kada su u pitanju osnovne škole, prvo mjesto za najbolji plakat dobile su učenice osnovne škole „Todorovo“ iz Velike Kladuše, a najbolji video rad dolazi iz osnovne škole „Gata ilidža-Vrsta“ iz Bihaća. Oba prva mjesta u kategoriji srednjih škola su otišla u Gimnaziju Sanski Most. Elma Ramić je imala najbolji plakat, a zajedno sa kolegicom Aišom Redžić najbolji video rad.



Cenzura.ba/Autor: RTV USK

Odgovori