KANTONALNI SAVEZ DOBITNIKA NAJVIŠIH RATNIH PRIZNANJA I ODLIKOVANJA ODRŽAO REDOVNU IZVJEŠTAJNU SKUPŠTINUČlanovi Skupštine podržali su Plan rada i Financijski plan saveza za ovu godinu, koji su razmatrani u formi prijedloga…

Redovnu Izvještajnu Skupštinu danas je održao Savez dobitnika najviših ratnih priznanja i odlikovanja USK. Usvojeni su izvještaji o radu Upravnog i Financijski izvještaj Nadzornog odbora za prošlu godinu.

Članovi Skupštine podržali su Plan rada i Financijski plan saveza za ovu godinu, koji su razmatrani u formi prijedloga. Opća ocjena je da je prošlu godinu obilježila, prije svega birokratska borba za prava dobitnika najviših priznanja i odlikovanja i nedostatak financijskih sredstava za redovne aktivnosti.

Kazano je da Ministarstvo za pitanje boraca i RVI prošle godine, po prvi put nije uzelo učešće u finansiranju Saveza, te su i tog razloga tražili smjenu bivšeg ministra Ermina Zulića. Istaknuta je podrška procesuiranim borcima i dobitnicima priznanja, kako ovog, tako i federalnog saveza.

Cenzura.ba/Autor: RTV USK

Odgovori