(FOTO): Hapšenje inspektora RS-a u Unsko-sanskom kantonu


U akciji “Argentina” inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i MUP-a Unsko-sanskog kantona uhapsili su sedam osoba, osumnjičenih za nedozvoljenu proizvodnju i promet drogom.

Kako saznajemo uhapšeni su Banjalučani S.D i D. G., kod kojih je pronađena određena količina kokaina. Prema nezvaničnim informacijama oni su iz Banje Luke išli na područje Unsko-sanskog kantona kako bi preuzeli određenu količinu kokaina koja je u BiH prokrijumčarena iz Hrvatske. Navodno je na primopredaji bilo više osoba koje su se, kada su shvatili da su “provaljeni”, razbježali. Sumnja se da su i dio droge odbacili od sebe, što je predmet dalje istrage.

“Policijski službenici MUP-a RS u saradnji sa MUP-om USK vrše pretrese kuće i pomoćnih objekata na dvije lokacije četiri vozila. U nastavku akcije uhapšeno je još pet osoba“, rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Ona kaže da će svi osumnjičeni biti sprovedeni u Upravu za organizovani i teški kriminalitet u Banjoj Luci radi dalje kriminalističke obrade.

“Dalje aktivnosti preduzimaće se u saradnji sa Tužilaštvom BiH, koje vodi istragu u ovom predmetu“, kaže Miljanović

Odgovori