Borac iz Jelaha prijeti neodlaskom na revanš utakmicu u Srebrenik (VIDEO)

Borac
FK “BORAC” JELAH/facebook
Borac iz Jelaha putem službene “facebook” stranice objavio je da razmatra opciju neigranja revanš utakmice doigravanja za ulazak u Prvu ligu FBiH.

“U srijedu je odigrana utakmica razigravanja pobjednika Drugih liga FBiH za plasman u Prvu ligu FBiH. U Jelahu je domaći Borac, ekipa koja je od prvog do 30. kola u sezoni 2020/21 bila na prvom mjestu Druge lige FBiH grupa Centar, dočekala pobjednika Druge lige Sjever, ekipu Gradine iz Srebrenika. Cijela utakmica je prošla u vrlo napetoj i neravnopravnoj borbi dvije ekipe, u kojoj smatramo (a za to imamo i video dokaze), da je glavni sudija Deljković oštetio našu ekipu u nekoliko spornih detalja, uticao na konačan rezultat utakmice, i time besramno pokrao ekipu Borca” – započeli su svoje saopštenje predstavnici Borca, pa dodali:

“Uz puno poštovanje naših sportskih prijatelja iz Srebrenika ekipe Gradine koji su juče odigrali zaista odličnu utakmicu i propustili nekoliko dobrih prilika za gol, smatramo da im je glavni sudija ipak poklonio jedanaesterac iz koje su postigli jedini pogodak, a što im je bilo dovoljno za neriješen rezultat i tako olakšalo uzvratnu utakmicu. Osim neopravdano dosuđenog jedanaesterca za goste smatramo i da je glavni sudija sa namjerom oštetio našu ekipu ne dosuđujući najmanje jedan očigledan jedanaesterac kada je gostujući igrač na očigled svih na stadionu igrao rukom u svom jedanaestercu, a što sudija Deljković nije sankcionisao najstrožom kaznom, jedanaestercom”.


“Osim ovih spornih situacija sa kojima je sudija uticao na krajnji rezultat ove utakmice, smatramo da tokom cijele utakmice naša ekipa i ekipa Gradine nisu imali izjednačen sudijski kriterij što se tiče dosuđivanja prekršaja a posebno sankcionisanja žutim kartonom, jer je naša ekipa u jučerašnjoj utakmici dobila čak sedam žutih kartona, za razliku od gostiju koje sudija Deljković nije sankcionisao za iste ili teže prekršaje. Ipak ono što nas je kao organizatore utakmice najviše zabrinulo je bilo više nego očito namjerno provociranje publike od strane glavnog sudije nesportskim i nekorektnim suđenjem na štetu domaće ekipe. Nakon više od godinu dana zabrane posjete publike na tribinama, a uzimajući u obzir sve ono što su naši sugrađani kao i svi u državi proživjeli tokom ove pandemije, mislimo da je vrlo opasno po bezbjednost svih nas dopustiti ovako bezobzirno i bahato ponašanje sudija na utakmicama, i upravo zbog toga apelujemo na sve odgovorne da ovakvim sudijama strogo zabrani da dijele pravdu i ovakvim ponašanjem prouzroče eventualno veliku štetu za sve, zbog koje bi sport izgubio svoj smisao” – nastavljeno je saopštenje koje je zaključeno riječima:

“Zbog svega ovog nabrojanog smatramo da je u srijedu naša ekipa nepravedno oštećena i pokradena od strane sudija na ovoj utakmici! Uzimajući u obzir činjenicu da su nam kod kuće priredili ovakvu krađu zbog koje ne smijemo ni da zamislimo šta će da nam urade u subotu na gostovanju u Srebreniku, hitno ćemo održat sjednicu Upravnog odbora na kojom ćemo dobro razmisliti da li ćemo uopšte ići na uzvratnu utakmicu, jer mi fudbal igramo zbog sportskog nadmetanja a ne da bi nam ljudi u „crnom“ određivali sudbinu plasmana. Utakmicu su sudili glavni sudija Deljković Benjamin iz Sarajeva, dok su njegovi pomoćnici bili Ćehaja Mirza iz Goražda i Redžović Edin iz Sarajeva. Četvrti sudija je bio Džemidžić Ernis iz Goražda, delegat je bio Drljević Mensud iz Goražda, posmatrač suđenja je bio Topić Jasmin iz Cazina”.

Saopštenje je potpisao predsjednik kluba iz Jelaha Senad Subašić.

Odgovori