MUP USK: DANAS SE OBILJEŽAVA 24. GODIŠNJICA FORMIRANJA POLICIJEAutor: RTV USK |Cenzura.ba – Obilježavanje ove godišnjice počelo je tradicionalno postrojavanjem i smotrom specijalne policije u Kasarni „Adil Bešić“…
MUP USK: DANAS SE OBILJEŽAVA 24. GODIŠNJICA FORMIRANJA POLICIJE


BIHAĆ, 12. juna – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a danas obilježavaju Dan policije – dvadeset i četvrtu godišnjicu njenog formiranja, prigodno, ali zbog pandemije koronavirusa skromnije nego prethodnih godina.

Obilježavanje ove godišnjice počelo je tradicionalno postrojavanjem i smotrom specijalne policije u Kasarni „Adil Bešić“. Potom su delegacije resornog ministarstva i različitih nivoa vlasti, položili cvijeće na mezarja i ispred spomen obilježja, prisjetivši se tako mnogih poginulih i preminulih policajaca iz svih dijelova Kantona.

Bila je ovo prva legalna oružana formacija u odbrani BIH čiji su pripadnici u njoj dali nesebičan i nadasve veliki doprinos. Više stotina ih je poginulo i ranjeno. Jednako i danas, u vrlo teškim i specifičnim uslovima, uspijevaju držati pod kontrolom sigurnosnu situaciju, a daju i nemjerljiv doprinos za normalno funkcionisanje života u našem dijelu zemlju.

Odgovori