Intimna prijateljica uhićenog suca opisala druženje s Mamićem u DubaijuINTIMNA prijateljica uhićenog osječkog suca Zvonka Vekića, kojeg Zdravko Mamić optužuje za korupciju, svjedočila je, kako je neslužbeno doznao Telegram, o sučevim druženjima s bivšim čelnim čovjekom Dinama. Sam Mamić opisao je kako ga je sudac Vekić uvjeravao da će mu srediti oslobađajuću presudu. Govorio mu je da je dugogodišnji prijatelj sa sucem Darkom Krušlinom, koji je Mamića na kraju osudio na šest i pol godina zatvora. Sada su i Krušlin i Vekić, zajedno sa sucem Antom Kvesićem, pod istragom zbog uzimanja mita od Mamića.

On je u svojoj obrani detaljno opisao kako je plaćao stotine tisuća eura sucima.

Osim što su se sastajali u BiH, o čemu su istražitelji pronašli podatke s graničnih prijelaza, Mamić i sudac Vekić vidjeli su se i u stanu sučeve prijateljice u Osijeku. Tom susretu bio je nazočan i Ljubomir Pribić, bivši pomoćnik šefa osječkog zatvora, koji je blizak s Mamićem. On u svom iskazu tvrdi da je Vekić tada Mamiću rekao da je vidio napisanu oslobađajuću presudu.

Valja napomenuti kako USKOK vjeruje da je taj stan u Osijeku kupljen sumnjivim sredstvima, točnije Mamićevim mitom. Naime, na računu sučeve prijateljice nema traga o podizanju 375 tisuća kuna koliko je plaćen stan. Osim toga, njezina primanja, navodi USKOK, ne bi bila dostatna za to ulaganje. Zato se sumnja da je u pitanju prikrivena imovina suca Vekića.

Upravo u tom stanu, tvrdi Mamić, sucu Vekiću dao je 20 tisuća eura, a on mu je navodno rekao da će tim novcem sudac Krušlin platiti vještakinju koja bi trebala dati iskaz u njegovu korist i omogućiti donošenje oslobađajuće presude.

I kod suca i kod njegove prijateljice Ministarstvo financija utvrdilo je nesrazmjer između prihoda i rashoda. Ona zasad nema pokriće za više od pola milijuna kuna iz razdoblja od 2017. do 2020. godine.

Svoju prijateljicu sudac Vekić vodio je na ljetovanje u Rovinj, što im je navodno platio Mamić, kao i na već mnogo puta spominjano putovanje u Dubai na doček Nove godine. Tamo im je, kako je potvrdila i Mamićeva supruga Marina, dao još 10 tisuća eura kako bi mogli šopingirati.

Sučeva prijateljica otkrila detalje puta u Dubai
“Kad smo bili u Dubaiju družili smo se sa Zdravkom Mamićem. Putovali smo do tamo preko Beograda. Zajedno smo bili i na organiziranom dočeku Nove godine. Bili smo s Mamićem na večeri u restoranu. S njim su bili i njegova supruga Marina i brat Zoran. Nisam sigurna, ali moguće je da je tada u istom društvu bio i Damir Mišković (vlasnik NK Rijeke op.a.) sa suprugom”, izjavila je tijekom ispitivanja sučeva prijateljica, piše Telegram.

I nekadašnja partnerica Zorana Mamića svjedočila je u dosadašnjem tijeku postupka o druženju u Dubaiju. Prisjetila se da je sudac Vekić Zdravku govorio da “ne brine ništa zbog suđenja u Osijeku”. Uvjeravao ga je, navodno, da su “optužbe neosnovane i da će sve biti u redu”.

Sučeva prijateljica, osim o putu u Dubai i ljetovanju u Rovinju, pričala je istražiteljima i o susretu Mamića i Vekića u zagrebačkom izletištu Zelenjak. Ispričala je da su Vekić i ona tamo bili na piću sa Zdravkom Mamićem i njegovom suprugom. Rekla je kako ne zna tko je plaćao sva ta čašćenja i putovanja.

U dosadašnjem tijeku postupka vlasnici izletišta Zelenjak također su potvrdili da se Mamić kod njih sastajao s Vekićem. Jedan član osoblja vidio je Mamića kako sucu daje kuvertu i govori: “Braco, malo paprike da bude bolja hrana.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Cenzura.ba/index.hr

Odgovori