OBEĆANJE JE DUG…ILI BI BAREM TREBAO BITINisam zagovornik pisanja i objavljivanja ali definitivno živimo u vrijeme ekstremnog populizma tako da sve što nije napisano nije se ni desilo.

Najiskrenijim namjerama sam se uključio u rješavanje problema koji je zadesio Bišćane i bihaćki Dom zdravlja, jednostavno to mi je bila i obaveza. Danas sam svoju misiju oko započete aktivnosti doveo do kraja. Današnji sastanak uspješan. Danas će na račun bihaćkog Doma zdravlja biti uplaćen iznos od 3.000.000 KM (3 miliona KM) iz budžeta Federacije BiH. Veliko hvala na razumijevanju premijeru Novaliću i naravno našem Šemsi. Potrebno je puno i živaca i vremena i upornosti i znanja, naravno, u ovom poslu ali zahvaljujući dobroj koordinaciji s njima dvojicom ovo je privedeno kraju. Hvala Bogu uspješno.

Tražim od Vlade USK-a i resornog ministarstva zaista veći angažman na rješavanju ovog problema. Sporo je sve…presporo a ljeto će brzo proći, ide zima. Trenutno loši uslovi za rad u ovoj ustanovi će postati još gori i teži. Ne želim biti zlonamjeran ali moram napomenuti da se u susjednoj Srbiji izgradila potpuno nova zgrada BOLNICE čija je vrijednost cca 30 miliona eura za samo 4 mjeseca pa ne mogu prihvatiti priču o navodne dvije godine za izgradnju bihaćkog Doma zdravlja.

Međutim, ako nam je trebalo pola godine da se odlučimo hoćemo li graditi novu ili renovirati postojeću zgradu onda su dvije godine o izgradnji možda i malo.
Potrebno je samo malo više volje i odlučnosti.
Sretno!

Odgovori