Juniorska utakmica Čelika i Tuzla sitija podigla dosta bure: “Neka su im suze ove djece na čast koju nemaju”


foto: NK Čelik Zenica/Facebook

Juniori Tuzla sitija pobijedili su Čelik u utakmici koja je odlučivala o ulasku u omladinsku Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a susret se našao u centru pažnje zbog odluka sudije.

Tuzla siti je pobijedila Čelik rezultatom 1:0, ali su četiri člana zeničkog tima isključena zbog, kako u zapisniku stoji, nesportskog ponašanja.

“Duvnjak Armin (84- nesportsko ponašanje – učestalo prigovaranje i negodovanje na odluku glavnog sudije. Nakon napuštanja terena za igru nastavlja psovati i prijetiti svim službenim licima” – napisao je delegat susreta Mirsad Džuzdanović iz Živinica za člana stručnog štaba Čelika, pa se u izvještaju dodaje:

“Muračević Amar (70 – nedozvoljeno oštar start i 90+2 – Nesportsko ponašanje; prigovor na odluku glavnog sudije. Nakon napuštanja terena za igru, igrač nastavlja psovati majku i prijetiti glavnom sudiji) 23. Durmo Adi (vrijeđanje nakon utakmice: Psovanje majke, oca glavnom sudiji utakmice uz konstantne prijetenje da neće izaći živ sa terena za igru. 88. Karabegović Hamza (nakon meča nasliništvo. Udaranje s obje šake u predjelu prsa glavnog sudije, nakon čega nastavlja sa psovkama, prijetnjama te pljuvanjem prema glavnom sudiji)”.

S druge strane, nezadovoljni suđenjem glavnog arbitra Mirze Tičića i pomoćnika, oglasio se takođe trener iz stručnog štaba Čelika Adis Nurković putem svog “Fejsbuk” profila:

“Šta reći nakon samo par sati utakmice u kojoj su ova djeca živjela svoj san, za njega se borila časno i pošteno. Borili su se za sebe, za čast i ljubav onog sto najviše vole, nogomet! Borili su se i igrali za Čelik koji vole, klub koji je od njihovog rođenja dio i put života. Na tom putu ostvarenja njihovog sna se ne nađe protivnik u fudbalu već onaj koji je sve osim toga

Neka su im suze ove djece nakon utakmice na čast koju očito nemaju. Ne gospodo, ljubav prema klubu se ne kupuje, sa njom se rodiš i umireš. Momci hvala vam za svaku tu suzu, za svaku kap znoja, za svaki udarac, poniženje koje ste istrpili danas zbog nama najdražeg kluba. Glavu gore i ponosno nastavite da nosite taj grb na srcu. Danas ste pokazali da ga zaslužujete”.

Tuzla siti je ostvarila plasman u omladinsku Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a šta se sve dešavalo u finalnom meču ostaje na čast pojedincima, koji su ukaljali najveći dan u ranim počecima karijera mladih fudbalera, koji danas-sutra trebaju predstavljati Bosnu i Hercegovinu na velikoj sceni.

Odgovori