Šta treba Hrvatima da se plasiraju u osminu finala Evropskog prvenstva?
S dva boda sada mogu samo kući


Reprezentacija Hrvatske u utorak igra protiv Škotske meč posljednjeg kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Šta treba Hrvatima da se plasiraju u osminu finala Evropskog prvenstva?
Vatreni su razočarali navijače svojim igrama u prethodne dvije utakmice jer su uspjeli osvojiti samo jedan bod, te su ugrozili plasman u nokaut fazu ovog takmičenja.


Hrvatska je u prvom kolu poražena od Engleske sa 1:0, dok su prije nekoliko dana remizirali protiv Češke odigravši 1:1. Sada je jasno da u posljednjem kolu Hrvati moraju do pobjede ukoliko žele proći dalje.

Pred mečeve posljednjeg kola grunpe faze bile su i teoretske šanse da se Hrvatska može plasirati dalje kao najbolja trećeplasirana reprezentacija i to sam ukoliko budu imali dva boda.

U tom slučaju remi je odgovarao Dalićevoj ekipi protiv Škotske, ali samo u slučaju da remiziraju Švicarska i Turska, te da Slovačka pobijedi Španije, a Švedska Poljsku.


Međutim, već prvi dan je sve to palo u vodu jer su danas Švicarci s 3:1 pobijedili Turke i imaju dobre šanse da se kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija plasiraju dalje.

Sada je jasno da Hrvatskoj u utorak na Hampden Parku u Glasgowu protiv Škotske odgovara samo pobjeda kako bi se plasirali u osminu finala Eura.

Hrvati bi s pobjedom na tabeli najboljih trećeplasiranih selekcija bili sigurno ispred Švicarske zbog bolje gol razlike.

Sve osim pobjede Vatrenih značilo bi da Hrvatsku nećemo gledati u nokaut faz Evropskog prvenstva što bi zaista bila senzacija nakon što su prije tri godine bili viceprvaci svijeta.

Podsjećamo, utakmica između Škotske i Hrvatske igra se u utorak od 21 sat.

Odgovori