ČLANICE UDRUŽENJA HANUME SA UNE U TRODNEVNOJ POSJETI SJENICI I NOVOM PAZARUČlanice bihaćkog Udruženja“ Hanume sa Une“ ovih dana posjetile su Sjenicu i Novi Pazar. Cilj posjete jeste saradnja tamošnjih udruženja, koji njeguju bošnjačku tradiciju.


Višegodišnja želja za posjetom i upoznavanjem kulture i tradicije u Srbiji, odnosno Sandžaku, ispunila je očekivanja članica Udruženja“ Hanume sa Une“ .

Osim prirodnih ljepota koje krase ovaj dio Srbije, članice su oduševljene gostoprimstvom te bogatim kulturnim znamenitostima ovih krajeva, kao i tradicionalnim specijalitetima. Kroz trodnevno druženje gostiju i domaćina mogla se osjetiti sličnost u njegovanju tradicije ali i želja domaćina za posjetom Unsko -sanskom kantonu. Članice Udruženja „Hanume sa Une „svojim nastupom privukle su pažnju domaćina, i samim time bile gošće tamošnjih medija.Jedan od domaćina, Džemat Stambol u novopazarskom Domu kulture upriličio je promociju knjige „Lirik“ i „Sretna žena“ poznate krajiške spisateljice, književnice, Alme Taletović, čiji je rad, prema izjavama domaćina, praćen na ovim područjima. Spisateljica Taletović, kao motivacijska govornica certificirani NLP Practitioner i life coach domaćine je počastila predavanjem na temu „Osnažite sebe“ , te najavila nastavak saradnje.Cenzura.ba/Autor: RTV USK |

Odgovori