Svim članovima i simpatizerima SDA Bihaća upućujemo čestitke povodom 23. juna. Dan kada je prije 31 godinu utemeljena SDA Bihać.Stranka demokratske akcije je bila izraz političke volje bošnjačkog naroda. Stranka demokratske akcije je bila politička organizacija, koja je u težištu svog djelovanja imala odbranu Bosne i Hercegovine, zaštitu bošnjačkog naroda od očitih genocidnih namjera, međunarodno priznanje i afirmaciju države Bosne i Hercegovine, organizaciju oružanih snaga, posebno Armije R BiH, i poslijeratnu izgradnju države, uključujući i reforme, a sve u cilju približavanja Bosne i Hercegovine članstvu u NATO-u i Evropskoj uniji.

U ostvarivanju navedenih ciljeva, davali su svoj doprinos razni patriotski društveni i politčki faktori, ali je Stranka demokratske akcije bila najmoćniji element političkog organiziranja, koji je izbornom voljom građana dobio zaduženje da gradi državne institucije.

U ostvarivanju navedenih ciljeva liderska uloga doktora Irfana Ljubijankića je politički fenomen kome su se divili dobronamjerni i pravedni ljudi, bez obzira kojem narodu i kojoj ciivlizaciji pripadaju. Ljubijankić je svojim intelektualnim, političkim i državničkim kvalitetima osujetio cilj i namjeru svih koji su htjeli uništiti Bihać, Krajinu, državu Bosnu i Hercegovinu i bošnjački narod, upravo zato što je on bio ogromna prepreka na njihovom zločinačkom putu.

SDA kao državotvorna stranka ostaje na putu njenih utemeljitelja te afirmaciji ciljeva i Programa stranke a za dobrobit svih građana.

Povodom 31 godine od osnivanja i djelovanja Stranke demokratske akcije Bihać, Gradska organizacija SDA Bihać upućuje iskrene čestitke osnivačima, dosadašnjim predsjednicima i članovima Izvršnog odbora GO SDA Bihać, predsjednicima Mjesnih ogranaka, članovima i simpatizerima i svima onima koji su dali i daju svoj doprinos ideji SDA i Bosne i Hercegovine. 🇧🇦 ⚜

🟢🔵🔴GO SDA Bihać🟢🔵🔴

Odgovori