BIHAĆ: ČLANOVI UDRUŽENJA ‘SVJEDOCI SVOG VREMENA’ KRENULI NA MARŠ MIRAUčesnike Marša mira danas su ispred bihaćke Fethije ispratili prijatelji i sugrađani


Sedam članova bihaćkog ogranka Udruženja „Svjedoci svog vremena“ otputovalo je jutros u Sarajevo kako bi sutra s kolegama iz Sarajeva krenuli na marš do Potočara dug oko 290 kilometara.

Taj put prelaze već deset godina, kako bi odali počast žrtvama genocida u Podrinju i to je, kažu, najmanje što mogu učiniti kako bi sačuvali sjećanje na njih i odali im dužno poštovanje i zahvalnost.

Pred polazak, učesnici maratona su na mezar dr. Irfana Ljubijankića položili cvijeće i učenjem fatihe odali počast prvom ministru vanjskih poslova R BIH koji je s članovima državne delegacije poginuo u oborenom helikopteru iznad slunjskih brda na okupiranom području RH.

Učesnike ovoga Marša mira s platoa ispred Fethija-džamije ispratili su njihovi sugrađani, članovi porodica i prijatelji, a u organizaciji maratona iz Bihaća pomogle su im humanitarne organizacije i sponzori.

Odgovori