Šta vas očekuje ukoliko se odlučite na godišnji odmor otići u Bihać?Dolaskom toplijih dana počinje i sezona godišnjih odmora. Većina je u dilemi gdje i kako otići na more.

S prosječnom platom u Bosni i Hercegovini za mnoge je to misaona imenica. Iz tog razloga, većina građana se odlučuje odmor provesti u našoj zemlji.Vodopadi, nacionalni parkovi, historijski spomenici…, samo su neka od prirodnih bogatstava koje naša zemlja nudi, a koja mogu biti sasvim dobra alternativa za godišnji odmor. Bišćani pored rijeke Une na more skoro ni ne pomišljaju.

ARMIN AMIDŽIĆ, direktor Turističke zajednice grada Bihaća

Rijeka Una je s pravom glavna asocijacija s obzirom na prirodne ljepote koje nudi posjetiteljima, kadrove, fotografije koje možete dobiti kraj te rijeke koje će asocirati na svjetske destinacije. Da ne spominjemo njenu vrijednost u ovim vrućinama. Jedan skok u rijeku Unu drži temperaturu tijela onako kako biste željeli, cijeli dan ste rashlađeni i u dobrom raspoloženju.

Svoju šansu u domaćem turizmu vide mnogi. Jedan od njih je i Amir Kurić koji je četrnaest godina živio u Nizozemskoj, a u Bihać se vratio kako bi ostvario san – da razvije drugačiju turističku ponudu. Iako su mnogi Amirovi prijatelji ispočetka bili iznenađeni njegovom odlukom o povratku, on se nije pokajao.

AMIR KURIĆ

Više stvari planiram ovdje raditi. Pokušavam u svakom slučaju da nadopunim ono čega nema, da probam nove stvari, da obogatim tu turističku ponudu. Vožnja quadovima, stand-up paddling, možda i zipline… Ljudi imaju iskrivljenu sliku o zapadu. Svi vide ovdje te ljude sa novcima, dobrim automobila i stvore sebi pogrešnu sliku da se tamo i sa malo ,ili bez rada, može puno napraviti.

I dok mladi maštaju o odlasku iz BiH smatrajući kako za njih ovdje nema prilika, Amir Kurić je Amsterdam zamijenio Bihaćem.

Cenzura.ba (slobodnaBosna)

Odgovori