Biciklistički maraton Bihać-Srebrenica dočekan u Bosanskom Petrovcu


Foto: JU “Centar za kulturu i obrazovanje” Bosanski Petrovac


Brojni Petrovčani su izašli prije podneva na Trg šehida da dočekaju bicikliste, kao i načelnik Mahmut Jukić


Centar za kulturu i obrazovanje Bosanski Petrovac u saradnji sa načelnikom općine Mahmutom Jukićem organizovao je doček za učesnike Biciklističkog maratona Bihać-Srebrenica “Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi”.

Dug put od Bihaća kao polazišta i Srebrenice kao odredišta – trasa duga oko 500 km, biciklisti, njih 186 iz Bosne i Hercegovine i nekoliko učesnika iz inozemstva prelaze u znak sjećanja na ubijene Bošnjake, žrtve genocida, 8.372 ubijenih ljudi i djece tokom 1995. godine u Srebrenici.

Brojni Petrovčani su izašli prije podneva na Trg šehida da dočekaju bicikliste, kao i načelnik Mahmut Jukić. Uposlenici JU Centar za kulturu i obrazovanje Bosanski Petrovac ugostili su ove hrabre ljude, na stolovima su bile lubenice, sokovi, razno voće, voda, i domaća kafa. Intonirana je himna BiH, a potom proučena Fatiha i položeno cvijeće na Trg šehida.

Prisutnima su se obratili načelnik Općine Bosanski Petrovac Mahmut Jukić, predstavnik Biciklističkog maratona “Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi” Ermin Lipović Lipa, a potom predstavnica u Kantonalnoj skupštini Bernarda Jukić Kličić, iz Bosanskog Petrovca.

Nakon predaha i osvježenja učesnici maratona su se uputili u gradski park u hladovinu, a potom nastavili put do Srebrenice.

Odgovori