Na otvaranju sezone Budućnost čeka Zvijezdu, Karić optimista pred početak sezone


Danas je u Sarajevu izvršen žrijeb parova za sezonu 2021/22 u Prvoj nogometnoj ligi FBiH.

Voljom žrijeba prvo kolo donosi nekoliko vrlo zanimljivih i neizvjesnih susreta, a sigurno da je jedan od derbija prvog kola meč u Banovićima, a gdje će domaća Budučnost ugostiti Zvijezdu iz Gradačca.

O novom prvenstvu i rasporedu šef struke Budučnosti, iskusni nogometni mag Smajil Karić, rekao nam je,između ostalog, sljedeće:

-Voljom žrijeba na otvaranju sezone dobili smo izuzetno teškog rivala, ekipu koju nogometni stručnjaci svrstavaju u najuži krug favorita za plasman u Premijer ligu. Sigurno da će ovo biti veoma zanimljiv meč, susret u kome će oba rivala željeti ostvariti trijumf. Mislim da će ovo biti nogometni praznik, još ako bude dozvoljeno navijačima da se vrate na tribine, biće to meč za „dušu i sjećanje“. Naravno da će naša ekipa već na startu sezone željeti da ostvari trijumf i sve ćemo učiniti da to i ostvarimo. Raspored nam je išao na ruku,jer i u drugom meču smo domaćini, čekamo ekipu BFK SIMM-Bau i naravno da ćemo i tu ići na trijumf. Već u trećem kolu smo gosti u Kaknju kod Rudara i taj meč biće posebno zanimljiv i neizvjestan. Sve u svemu, valja igrati sa svakom ekipom, ima još punih pet sedmica da se pripremimo za novo prvenstvo koje kreće 14 augusta. Mi smo krenuli prije par dana sa radom, planiramo odigrati 4,5 kontrolnih mečeva a u kojima ćemo tražiti najbolju startnu postavu. Ono što je sigurno- igraće samo najspremniji,nikome nije zagarantovano mjesto bez obzira na rejting, ime, karizmu, ranije zasluge… Na travnjak će samo oni koji budu spremni „poginuti“ u svakom trenutku na terenu za boje i grb Budućnosti.”


Razgovarao:Rešad MAMELA Cenzura.ba

Odgovori