JOE BIDEN PISAO AMRI ŠABIĆ: “U vašoj rodnoj Bosni i Hercegovini, SAD rade…”“Hvala ti na tome što si podijelila svoju priču sa mnom i na tvojoj knjizi “Mačka kojoj nikad nisam dala ime”.
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden poručio je u pismu da će Sjedinjene Američke Države osigurati da Bosna i Hercegovina bude na putu pomirenja i mira, sigurnosti i prosperiteta.

On je nedavno pisao Amri Šabić El-Rayes, profesorici na prestižnom Columbia Univerzitetu.

Biden joj se obratio pismom zahvalnosti za njen predani rad na pomirenju, te knjizi “Mačka kojoj nikad nisam dala ime”, a koja je sada u biblioteci Bijele kuće.

“Draga Amra,

Hvala ti na tome što si podijelila svoju priču sa mnom i na tvojoj knjizi “Mačka kojoj nikad nisam dala ime”.Ja sam inspiriran tvojom hrabrošću i snagom koju su pokazala uprkos srceparajućoj tragediji i prognanstvu.

Tvoja hrabrost i odlučnost su primjeri za tvoje kćerke, Dinah i Jannah.

Ti si postala upravo dio ideje koja čini Ameriku, gdje su svi jednaki i zaslužuju da budu tretirani jednako i gdje smo mi zauvijek država jednakih mogućnosti”, stoji u pismu.Biden se osvrće i na Bosni i Hercegovinu.“U vašoj rodnoj Bosni i Hercegovini, SAD rade s međunarodnim partnerima, uključujući Evropsku uniju, Ured visokog predstavnika i druge, kako bi pomogli da se trasira put prema pomirenju, sigurnosti i prosperitetu budućih generacija.

Radujem se pisanju narednog velikog poglavlja američke priče s Vama”, stoji u Bidenovom pismu.

Amra Sabić El-Rayes je porijeklom Bišćanka.

Ona je 1996. godine emigrirala u SAD gdje je ostvarila impresivnu naučnu karijeru.

(Politički.ba)

Odgovori