SKUP U SARAJEVU

NES: Spajanjem A-SDA i NBL-a došli smo na drugo mjesto u FBiH po broju glasova


Predstavljanje u Sarajevu


U hotelu Holiday sinoć je Narodni evropski savez Bosne i Hercegovine (NES BiH) predstavljen u Sarajevu. Osim čelnika NES-a, skupu su prisustvovali članovi općinskih odbora političke stranke na nivou regije 6 – Sarajevo.Na samom početku istaknuti su ciljevi Narodnog evropskog saveza BiH i šta je to što ovu političku stranku čini drugačijom od onoga što smo do sada viđali na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni.Nermin Ogrešević, predsjednik Narodnog evropskog saveza BiH (NES BiH) u svom obraćanju kazao je kako političko iskustvo čelnika ove stranke omogućava dobar i kreativan ambijent za rad i napredak.“Za mene lično ovo je veliki iskorak, prepoznali smo potencijal u formiranju ovakve političke stranke i velikim koracima krenuli u projekat koji danas predstavljamo i u Sarajevu, našem glavnom gradu. Ja nisam čovjek koji puno kritikuje, želim raditi i želim da mi svojim radom najviše govorimo. Mi imamo odgovornost da vama mladima stvorimo kreativan ambijent pod uvjetom da budemo posvećeni svome zadatku. Povjerenje je teško dobiti, a lahko ga je izgubiti. Mi kad dobijemo povjerenje građana mi to povjerenje moramo opravdati. Boriti ćemo se svim silama da ne iznevjerimo ni jednog našeg glasača, ni jednog našeg građanina. Vama mladima želim reći da moramo ustrajati i posvetiti se ovom poslu. Naša je zadaća da vi uradite puno toga, ali potenciram istrajnost. Svako od nas mora shvatiti ozbiljno svoju ulogu. Nema veće zadaće nego služiti svojoj domovini”, istakao je Ogrešević.Ibrahim Hadžibajrić, zamjenik predsjednika Narodnog evropskog saveza BiH (NES BiH) rekao je kako sujete i lični interesi moraju biti ostavljeni po strani, te da se treba istupiti zajednički sa jasnim ciljevima i planovima.

“Moramo pristupiti iskrenom i temeljnom radu, lični interesi i sujete moraju biti ostavljeni po strani. Spajanjem A-SDA i NBL-a došli smo na drugo mjesto u Federaciji po broju glasova. Mi se moramo boriti istinom, čestitošću i poštenjem. Na izbore slijedeće godine ćemo ići sa vrlo kratkim, jasnim prijedlozima, tačno znamo šta želimo i šta hoćemo od naše države Bosne i Hercegovine, to je koncept NES-a”, kazao je on.

Predsjednik Glavnog Odbora Mirza Batalović, osvrnuo se na trenutnu situaciju u našem društvu rekavši kako Narodni evropski savez BiH za cilj ima brigu o svakom pojedincu, o svakom građaninu, jer je to jedini put ka promjenama.

“Nama su primjer naši lideri, gospodin Ogrešević i gospodin Hadžibajrić, koji su pokazali da su pojedinici vrlo bitni, da je svaki pojedinac iz ove države bitan i da uz jedan iskren i predan rad kao što je njihov dugogodišnji rad možemo napraviti velike pomake u društvu. Mi u NES-u koji smo se odvažili i krenuli ovim putem trebamo da slijedimo taj primjer i to nam treba biti politika i kampanja”, izjavio je.Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i član predsjedništva Narodnog evropskog saveza BiH, Jasmin Emrić izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da se od osnivačke skupštine koja je održana 27. februara 2021. godine Narodni evropski savez Bosne i Hercegovine proširio na području cijele države.

“Posebne čestitke večeras upućujem aktivistima sarajevske regije, regije broj 6, te se nadam da ćemo utvrđenom dinamikom u najskorije vrijeme završiti ovaj vrlo važan ogranizacijski ciklus stranke. Dosadašnji osnivački događaji su velika motivacija i nadahnuće, ali i odgovornost za sve nas koji kroz političko djelovanje Narodnog evropskog saveza želimo mijenjati postojeće vrlo složeno političko stanje u našoj državi”, istakao je Emrić.

Koordinator Narodnog evropskog saveza za regiju Sarajevo Haris Selmanović, ispred Općinskih odbora Nedim Salihagić i vijećnik u Gradskom vijeću Seid Škaljić obratili su se prisutnima s jasnim stavom da samo zajednički, istrajno i pravično, uz kompromise i toleranciju, možemo napraviti potrebne promjene za našu domovinu i sve nas.Potom se obratio gost i simpatizer Narodnog evropskog saveza BiH, jedan od najvećih bosanskohercegovačkih glumaca i veliki patriota Josip Pejaković.

“Večeras sam ovdje da dam svoju podršku i želim da kažem da nije NES samo Narodni evropski savez, NES je – Nova ekipa stvaralaca. Posebno sam vezan za Stari Grad i gospodina Hadžibajrića, i svaku novu ideju ću da podržati i podržavam”, izjavio je.

Narodni Evropski savez (NES BiH) djeluje u Sarajevskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom kantonu, srednjoj Bosni, HNK, USK, Goraždu, Posavini, pa i u RS-u, saopćeno je.“Narodni evropski savez sa svojim jasnim ciljevima očuvanja suvereniteta i cjelovitosti Bosne i Hercegovine, zalaganje za članstvo BiH u NATO, zaštita i unaprjeđenje životne sredine, afirmacija mladih i njihovo uključivanje u javni i društveni život predstavlja novu političku viziju sretne budućnosti svih građana Bosne i Hercegovine”, kazano je na skupu.

Cenzura.ba/Klix.ba

Odgovori