Pobjednik 11. Tradicionalnog Malonogometnog Noćnog Turnira “Preminger 2021” Ekipa FK KONJODOR SPORT ZAAR
Vikend koji je iza nas bio je rezervisan za naše Vojno igralište u Bihaću, gdje je uspješno završen 11. Tradicionalni malonogometni noćni turnir “Preminger 2021” u odličnoj atmosferi i konačno punim tribinama nakon dugo vremena. I bez obzira na veoma loše vremenske prilike nije se odustajalo od zacrtanog i sve je završeno na vrijeme, bez povreda na terenu, odličnom organizacijom, a suđenje je bilo na visokom nivou ovaj put. Odlično je funkcionisao i zapisnički stol sa provjerenim, iskusnim stručnjacima za sportske manifestacije, odnosno malonogometne turnire.

Turnir je odigran u dva dana, a učešće na turniru je uzelo dvadeset i četiri ekipe, koje su odigrale svoje susrete po eliminacijskom sistemu u subotu i nedjelju, a nakon toga je odigran i polufinalni susret, te onaj najvažniji finalni, koji je zaista pokazao veliko finale, majstore malog nogometa, te veoma zagrijanu publiku, koja nije odustajala ni nakon “kišnih napada”, koji su pratili ovaj turnir.

Sve ekipe učesnice su pokazale veliko znanje i kvalitet, pa smo imali priliku pratiti veoma zanimljive i neizvjesne susrete na Vojnom, a uz veoma dobro suđenje sudija Kasupovića i Fajića, publika je uživala u svakom susretu 11. Tradicionalnog malonogometnog noćnog turnira “Preminger 2021”.

Odličan finalni susret, veoma zanimljiv je završen sa neriješenim rezultatom 2:2, a nakon udaraca sa bijele tačke više sreće je imala ekipa FK KONJODOR SPORT ZAAR, koja se sasvim zasluženo vraća kući za trofejom 11. Tradicionalnog malonogometnog noćnog turnira “Preminger 2021”.

Nagradni fond turnira je iznosio ukupno 1.700,00 KM, pa je prvoplasirana ekipa FK KONJODOR SPORT ZAAR osvojila novčani iznos od 1.000,00 KM, prijelazni pehar, te pehar u trajno vlasništvo. Drugoplasiranoj ekipi AUTO PRAONA SAJO je pripala novčana nagrada u iznosu 500,00 KM i pehar u trajno vlasništvo, dok je trećeplasirana ekipa iz Bužima ASIM TOPAL osvojila novčani iznos od 200,00 KM i pehar u trajno vlasništvo.

Fair Play ekipa turnira je ekipa HATINAC Bihać, a sve gore navedene ekipe su dobile i zahvalnice od organizatora turnira.

Poseban pehar i priznanje je uručeno ekipi SC KREMS iz Austrije, koje su sa dvije ekipe uzeli učešće na ovogodišnjem izdanju turnira.

Organizator turnira je statuama i priznanjima nagradio i najbolje pojedince ovog turnira, a najbolji igrač je Sejad Ibrišimović iz ekipe FK KONJODOR SPORT ZAAR, najbolji golman je Nermin Akmadžić također iz istoimene ekipe, dok nam najbolji strijelac dolazi iz drugoplasirane ekipe AUTO PRAONA SAJO, a on je Halid Delić.

Naravno ova prepoznatljiva i jedinstvena malonogometna manifestacija, koja se održava svake godine na popularnom “Vojnom” igralištu u Bihaću je prerasla u jednu pravu, vrhunsku sportsku priču pod pod pokroviteljstvom kompanije BIHAĆKA PIVOVARA D.O.O. i našeg jedinstvenog PREMINGERA. Naravno tu su i ostali vjerni sponzori, te medijski pokrovitelji kojima se ovim putem zahvaljujemo sa željom da se vidimo ponovo u 2022.godini na našem Vojnom.

SPONZORI: GRAD BIHAĆ, GRADSKI SPORTSKI SAVEZ BIHAĆ, JKP KOMRAD, KULTURNI CENTAR BIHAĆ, PIZZERIA ASA, LASER – BI, PEKARE NINAJ, IDK STUDIO, SPORTSKA KLADIONICA FORMULA, MONTING, CPU INFOTECH, CAFFE BAR BALANCE, JUSIĆ – GRIJANJE-VODA-KLIMA, MINJA PROMET, a naš partner turnira je bila HUMANITARNA ORGANIZACIJA “SOS BIHAĆ”, koja ovaj put na sreću svih nas nije imala posla (intervencija).

Medijski pokrovitelji 11. Tradicionalnog malonogometnog noćnog turnira “PREMINGER 2021” su bili USKsport.ba, USKinfo.ba i Cenzura.ba.

Veoma dobra, profesionalno odrađena malonogometna manifestacija sa perfektnom organizacijom u punom smislu, te odlično medijski popraćena od strane medijskih pokrovitelja je zaista pozitivna i kvalitetna priča u Gradu Bihaću, koja je jedna od najboljih poslastica sportskih manifestacija za naše vjerne pratioce, koji su i bez obzira na loše vremenske prilike uživali na “Vojnom” igralištu.

Naravno najveće zasluge za sve ovo gore navedeno idu na račun jednog i jedinog Mirsada Delalića Piće, koji ne odustaje ni kad je najteže, koji sebe ulaže u sve ovo bez imalo poštede i koji je zasigurno glavni krivac za ovu prestižnu malonogometnu predstavu u Gradu Bihaću.

Vidimo se na 12. Tradicionalnom malonogometnom noćnom turniru “Preminger 2022”.

Cenzura.ba/izvor USKsport.ba

Odgovori