BALKANSKO PRVENSTVO MTB BICIKLIZMU
Bihać spreman za 1. august i doček najboljih biciklista


Bliži se start utrke Balkanskog prvenstva u brdskom biciklizmu, čiji je domaćin grad Bihać i Unsko sanski kanton. Od 1. augusta najbolji biciklisti Balkana njih oko 150 iz devet zemalja borit će se u nekoliko kategorija. Kako su istakli iz organizacionog odbora sve je spremno a utrke će biti održane na već prepoznatljivoj bihaćkoj stazi prema naselju Zavalje, a stazu je pripremio Biciklistički klub Daj krug iz Bihaća. Realizacija Balkanskog prvenstva po prvi put se dešava na prostoru BiH, a ista se realizira uz pomoć Vlade USK, Sportskog saveza USK, grada Bihaća i Sportskog saveza grada Bihaća.Adnan Mekić, selektor reprezentacije BiH
Selektor reprezentacije BiH u Brdskom biciklizmu Bišćanin Adnan Mekić objavio je spisak reprezentativaca BiH koji će braniti boje naše zemlje na Balkanskom prvenstvu u Bihaću. Pored selektora Adnana Mekića (Bihać) sa USK u reprezentaciji BiH nalazi se i biciklista Anes Ćehajić (BBK Daj Krug Bihać). U kategoriji Elit men nastupat će Vedad Karić (Zenica), dok će u Elit women našu zemlju predstavljati Lejla Tanović (Sarajevo).

U kategoriji U-23 nastupit će Siniša Lukić (Prijedor) i Petar Spahić (Trebinje). U juniorskoj konkurenciji BiH predstavljat će Ivan Soldo (Široki Brijeg), Amer Agić (Zenica), Toni Vrhovac (Vitez) i Nikola Gradinac (Vlasenica). U kategoriji kadeta pored Anesa Ćehajića (Bihać) nastupit će i Stefan Pejanović (Banja Luka). U kadetskoj konkurenciji za žene našu zemlju predstavljat će Karla Kustura.U konkurenciji mlađih kadeta u reprezentaciju BiH pozvani su Emel Ljubuškić i Emrah Ljubuškić (Sarajevo), dok su u konkurenciji žena pozvane Dragana Matić (Široki Brijeg) i Adna Ganić (Kladanj).

Cenzura.ba/ssusk

Odgovori