Druga pobjeda Jedinstva u okviru priprema za takmičarski sezonu 2021/2022


Nakon prvog pripremnog susreta i pobjede nad ekipom NK Vitez Bužim, nekipa Jedinstva
Je danas pod Borićima ugostila ekipu FK Omarska (druga liga RS), a krajnji rezultat je glasio 3:1 u korist NK Jedinstvo Bihać. Za vodstvo crveno bijelih je pogodio Nermin Hadžić, a nedugo zatim u listu strijelaca se upisuje i Nihad Šero, a nakon toga i Petar Bandić, pa se na odmor odlazi rezultatom 3:0 u korist Jedinstva.U drugom dijelu susreta šef stručnog štaba Jasmin Đidić daje šansu i ostalim igračima sa klupe, a s obzirom na mlade igrače moramo biti zadovoljni njihovom igrom i zalaganjem. U nekoliko navrata se redaju prilike pred golom gostiju ali i ne toliko precizne da se poveća vodstvo crveno bijelih. Veoma dobra i nezgodna ekipa Omarske, koja je u provom dijelu susreta imala nekoliko izglednih prilika za gol uspijeva u drugom poluvremenu smanjiti vodstvo domaćina na 3:1, a strijelac za goste je Rodić.

Već u nedjelju 25.07. 2021.godine naši će crveno bijeli odigrati i svoj treći pripremni susret, a u goste im dolazi ekipa FK Brdo. Susret počinje u 18:00h.

Iako igrački kadar još nije kompletan za predstojeću sezonu, šef stručnog štaba Jasmin Đidić polako ali sigurno slaže kockice i svakako sa prikazanom igrom za sada možemo biti zadovoljni.

Svakako da nas raduje i povratak u staro jato iskusnog trenera golmana Salima Karalića, koji je već od danas sa ekipom i koji će u narednom periodu raditi sa našim mladim golmanima.

Odgovori