UČENICI OŠ ‘ORAŠAC’ DOBILI SVOJU SPORTSKU DVORANU

Presijecanjem vrpce sportsku dvoranu svečano su otvorili Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede FBiH.

Danas je za učenike područne OŠ „Orašac“, kako kažu, najradosniji dan jer su dobili novu sportsku dvoranu i više neće morati nastavu tjelesnog odgoja pohađati u učionicama ili na otvorenom.


Za realizaciju ovog projekta utrošeno je 550.000 KM, a sredstva su obezbijeđ sh nivoa vlasti.

Pored učenika, mještana i predstavnika MZ ovom događaju su prisustvovali i predstavnici Uprave i Gradskog vijeća Bihaća, Jasmin Stambolija i Elvira Selmanović, premijer Mustafa Ružnić, te Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede FBiH i Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Mještani Ljutočke doline, kako je istaknuto bili su na braniku domovine BIH za čiju slobodu su dali svoje najbolje sinove. Svoj partiotizam dokazali su i poslije rata suživotom i zajedničkim radom na razvoju ove lokalne zajednice. Stoga svaki infrastrukturni projekat u Orašcu ima, rečeno je, višestruk značaj.

Otvorenju Sportske dvorane u Orašcu prethodila je posjeta šehihidskom mazarju Duliba, gdje je položeno cvijeće i proučena Fatiha.
Autor: RTV USK | Cenzura.ba

Odgovori