GRLO ZVAROVSKI NAJBRŽE NA 18. KONJIČKOM MEMORIJALU ‘ALIJA IZETBEGOVIĆ’

Grlo Zvarovski u vlasništvu Konjičkog kluba “Krajišnik” iz Velike Kladuše pobjednik je 18. Memorijala “Alija Izetbegović” u Bihaću.


Na ovogodišnjem prestižnom Memorijalu u organizaciji Konjičkog kluba “Jedinstvo” iz Bihaća nastupilo je više od 30 najbržih grla iz Bosne i Hercegovine i regiona, a brojni ljubitelji konjičkog sporta uživali su u ukupno pet utrka.

„Mi već pet godina maksimalno ulažemo u grla i za ovaj smo se Memorijal posebno pripremali, jer je za nas ovo utrka sezone. Sada ponosno i sa peharom idemo kući“ – riječi su Aladina Ćerimovića, predsjednika Konjičkog kluba “Krajišnik” iz Velike Kladuše.

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine (SDA BiH) i sin rahmetli Alije Izetbegovića počasni je predsjednik Organizacionog odbora i jedan od glavnih sponzora Memorijala.
„Sad me malo hvata i nostalgija kada se sjetim prvih pobjednika. Drago mi je da su podignuti uslovi ovdje, jer je ovo sada jedan od boljih hipodroma u regionu. Ipak treba raditi dalje, neophodne su adekvatne tribine i bolji smještaj gledalaca. Jako je važno i to sjećanje na rahmetli Aliju Izetbegovića, jer je sjećanje na njega na ovakav lijep način, ustvari sjećanje na jedno herojsko vrijeme i njega treba čuvati i njegovati sjećanje na to vrijeme „- kazao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Nagradni fond memorijalne utrke bio je 25.000 KM, od čega je pobjedniku pripalo 12.000 maraka.

Autor: FENA, Cenzura.ba|

Odgovori