UEFA saopštila kazne za bh. predstavnike u Evropi, Velež najgore prošao

Još su kažnjeni Široki Brijeg i Borac


Bh. klubovi ponovo nisu uspjeli da izbore grupnu fazu u nekom od evropskih takmičenja.

UEFA saopštila kazne za bh. predstavnike u Evropi, Velež najgore prošao
Borac je ispao već u prvom pretkolu Lige prvaka, a put u Evropi završili su u drugom pretkolu Konferencijske lige. U prvom pretkolu konferencijske lige svoj nastup u Evropi završili su Sarajevo i Široki Brijeg.

Najbolji utisak u evropskim mečevima ostavio je mostarski Velež koji je nakon 33 godine nastupio u Evropi i uspio je da dođe do trećeg pretkola Konferencijske lige.

Nakon što su kvalifikacije završene stigle su i loše vijesti za većinu bh. predstavnika.

Naime, UEFA je saopštila kazne za Velež, Borac i Široki Brijeg zbog ponašanja navijača na utakmicama u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Konferencijsku ligu.

Velež je prošao najgore što se tiče kazni za mečeve kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Oni su kažnjeni za domaće mečeve protiv AEK-a i Elfsborga koji su se igrali na Grbavici.

Rođeni su kažnjeni zbog pirotehnike kažnjen ukupno sa 4.500 eura, zbog ubacivanja predmeta u teren sa 3.250 eura, te zbog utrčavanja na teren sa 5.000 eura. Tako će Velež morati ukupno da plati 12.250 eura na račun UEFA-e.

Što se tiče Borca ovaj klub kažnjen je zbog pirotehnike i ubacivanja predmeta na teren na meču protiv Cluja i morat će platiti 11.750 eura.

I na kraju Široki Brijeg je kažmnjen sa 5.000 eura jer nisu ispoštovani UEFA kriteriji za borbu protiv koronavirusa na meču protiv Vllaznije na Pecari

Odgovori