Ona ne voli. Ona to ne zna. Pa šta, druže moj?

Njena je ljubav ionako bila klovnovska igra. Foliranski ples. Opasnija od mržnje…Samo znaj… Mrzi li te ona koja mrzi sve što je tvoga soja, tim te više voli ona što će istinski da ti pleše po srcu i osokoli um.

Majstorica namještenog i praznog osmijeha. Rado bi da bude prekrasna. Rado bi da bude riba. A od ribe samo kostur nedefinisanosti.
Vrijednost kojoj se diviš sa maglovite distance na kojoj te drži…Traje i traje…

Ali stvarno “dobra riba” , biser duše, neće biti kukavica. Dopustiće da joj priiđeš bliže i daruješ joj otvorenost, bliskost ličnosti. Ono što njena duša želi i što vas čini likom i odrazom u ogledalu, blizancima koji se oduvijek traže.

Sve one persone što bivaju željne pretjerane pažnje,a ostaju u strahu da ih se bolje upozna biraju zatvor imaginarnog svijeta… Gdje će biti trajno sigurne i zaštićene. I to udaljeno stakleno zvono pruža vrhunsku ugodnost. Tako je i sa daljinskom komunikacijom.

Narcizam se hrani pažnjom sa daljine, na daljinu lovi žrtve, navlači lice anđela i ulaguje se. Suprotno mentalno zdravoj i dobronamjernoj ženskoj osobi, manipulatorka je u stanju da te ubijedi u ljubav. I da ti isisa zdravu krv,ne podnoseći očima svjetlost iz koje izvire. Vampirski.

Luda, kvarna ili sebična osoba ima samo svoju logiku. Daš li joj srce, zgaziće ga jer igra igre i ne poznaje ljubav.
Ne daj da ti otne i dušu! Tvoje je srce iz drugog svijeta. Pokreni njegove usne na osmijeh i neka prodiše sve što te trovalo. Pogledaj gdje stojiš, a onda podigni glavu…Pa pusti pogled u slobodu.

S. T.

Odgovori