SVJETSKI PRVAK IZ 2019.

Kikbokser Edin Vučelj otputovao na Balkansko prvenstvo, želi osvojiti zlato u Skoplju


Svjetski prvak u kikboksu Edin Vučelj nakon duže vremena ponovo će se naći na međunarodnim borilištima.


On je danas otputovao u Skoplje gdje će predstavljati našu zemlju na Balkanskom prvenstvu koje se održava od 3. do 5. septembra.
Nakon što je proteklih godina osvojio pet Svjetskih kupova, a onda i Svjetsko prvenstvo 2019. godine u kicklight disciplini do 84 kg, Vučelj je spreman za nove izazove.

“Strpljivo sam se u skladu sa okolnostima i mogućnostima pripremao za svoje naredne nastupe i osvajanja novih odličja. Prošlo je skoro dvije godine otkako sam osvojio Svjetsko prvenstvo, a niko od nadležnih me nije pitao ni koji su moji planovi u budućnosti, a kamo li kako treniram u otežanim pandemijskim uslovima. Kada je u pitanju finansijska podrška, niko od nadležnih institucija i vlasti nije uložio ni marku u moj dalji napredak i razvoj kako bih ostao neporažen kao u 2019. godini, a nova sezona prvenstava je već stigla”, kaže Vučelj i dodaje:

“Za finansijsku podršku priprema i odlaska da predstavljam BiH kao aktuelni svjetski prvak zahvalan sam Udruženju građana ‘Budi Vitez’ iz mog rodnog Bužima, te sponzorima koji su se odazvali na moju molbu”, govori Vučelj.“U Skoplju imam ista očekivanja kao 2019. godine i nadam se da ću nastaviti tamo gdje sam stao. Pokušat ću nastaviti pobjeđivati i nadam se da ću neporažen osvojiti Balkansko prvenstvo”, kaže Edin Vučelj.

Cenzura.ba/Klix.ba/E. B.

Odgovori