Nakon dugo vremena BiH je ostvarila pobjedu: Gol Prevljaka prekinuo negativnu seriju

Prijateljski meč na Bilinom Polju

U prijateljskom meču nogometna reprezentacija naše zemlje je već na Bilinom Polju ugostila selekciju Kuvajta, a završilo je 1:0 golom Smaila Prevljaka.


Na Bilinom Polju mali broj gledalaca i pozorišna atmosfera, a i sam meč nije donio mnogo, čak naprotiv. Razočarani su sigurno i oni koji si izdvojili vrijeme da isprate ovaj meč.


U prvom poluvremenu tek par uzbuđenja koje je vrijedilo zabilježiti. Nalić je uposlio Prevljaka u devetoj minuti, no ostalo je 0:0.

Gosti su se branili, gubili loptu nakon dva-tri pasa, no u 21. minuti Motawa pogađa prečku. Pet minuta kasnije Nalić pogađa prečku Kuvajćana.

Nalić je pred sami kraj prvog dijela imao dobru šansu, no njegov udarac glavom odbranio je golman gostujuće selekcije.

U nastavku gosti nešto hrabriji, nisu se branili, ali u 66. minuti smo poveli. Smail Prevljak se dobro snašao i pogodio mrežu Kuvajćana.

Nedugo nakon toga Prevljak je mogao sve riješiti, no Al Rashidi ga je sada zaustavio. Par minuta prije kraja prečku vlastitog gola pogodio je Al Harbi.

Slavili smo nakon 656 dana i zbog toga možemo biti sretni. Već u utorak naše momke čeka duel sa Kazahstanom, veoma bitan kvalifikacijski meč u kojem nam odgovaraju samo tri boda.

Prijateljska utakmica

BiH – Kuvajt 1:0 (Prevljak)

BiH: Vasilj, Cipetić, Jovičić, Kovačević, Čivić, Lončar, Hajradinović, Stevanović, Goja, Prevljak.

Kuvajt: Al Rashidi, Al Fadhli, Ali Mohsen, Dousari, Al Qallaf, Al Mutairi, Al Motawa, Al Harbi, Al Rashidi, Al Rashid, Jazza.

Cenzura.ba/sport.sport.ba/S. Mlaćo

Odgovori