Najava 5. kola Prve lige FBiH: Igman dan prije TOŠK-a, ko će biti lider nakon vikenda?

Official photo
Za vikend se igra peto kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Šest susreta biće odigrano u subotu, dok će se jedan igrati u nedjelju.

Povratnik u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine Gradina pokušaće u Srebreniku da se nakon dva poraza vrati u pobjednički niz protiv jedine ekipe koja je još uvijek bez boda, Mladost Doboj Kakanj. Još jedna ekipa koja je ušla ove sezonu u Prvu ligu, Tomislav će u Tomislavgradu dočekati GOŠK Gabelu.

Sigurno da će zanimljivo biti u Kaknju gdje će se sastati Rudar i Zvijezda. Obje ekipe su očekivale više od prve četiri utakmice, pa je ovo prilika za jedne od njih da se “izvade“. Jedinstvo iz Bihaća će “Pod Borićima” dočekati trenutno trećeplasirano Bratstvo.

Jedan od derbija kola sigurno će biti u Konjicu, gdje će Igman sa diobe prvog mjesta dočekati Sim Bau, koji je konačno upisao tri boda. Na stadionu “Goal“, snage će odmjeriti Orašje i Budućnost, dok će Radniku stići Travnik.

Drugi “lider” na tabeli, TOŠK Tešanj na svom terenu će u nedjelju, u posljednjoj utakmici kola dočekati Goražde, koje dolazi nakon domaćeg poraza od Radnika.

Cenzura.ba/meridian :: sport

Odgovori