U toku je V Međunarodna konferencija Parks Dinarides, Parkova Dinarida – mreže zaštićenih područja Dinarida koja se održava u Baru Crna Gora.Nacionalni park “Una” je zastupljen u upravljačkim tijelima ove regionalne mreže, a direktor Amarildo Mulić je u ovom mandatnom periodu od pet godina obnašao funkciju Predsjednika Upravnog odbora Parkova Dinarida.Glavne teme ovogodišnje konferencije su status zaštite prirode u zaštićenim područjima u regionu Dinarida, kao i izazovi sa kojima će se zaštićena područja suočavati u narednoj deceniji.

Na današnjoj konferenciji direktor Nacionalnog parka “Una” Amarildo Mulić je imao obraćanje i održao je prezentaciju aktivnosti Parka u periodu trajanja pandemije, a sutra će biti održana VI Generalna Skupština Parkova Dinarida na kojoj će se izabrati novo rukovodstvo Asocijacije za period od narednih pet godina, i to: Upravni odbor, Predsjednik i tri potpredsjednika generalne Skupštine.

Mrežu Parkova Dinarida čini 95 zaštićenih područja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Članovi Parkova Dinarida su također i fizička lica, ljubitelji prirode i prijatelji mreže od njenog osnivanja. Službena asocijacija “Parkovi Dinarida – mreža zaštićenih područja Dinarida” osnovana je u Podgorici krajem 2014. godine, a sjedište mreže je u Podgorici.#ParkoviDinarida
#ParksDinarides
#NacionalniparkUna
#unanationalpark
#natureprotection

Odgovori