Određene sudije za 6. kolo Prve lige FBiH: Derbi pripao Ćetiboviću

foto: Suad Balić
Za vikend se igra šesto kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a delegirane su i sudije za svih osam susreta.

Meč između Zvijezde Gradačac i Mladosti pripao je Darku Gedžiću iz Brčkog sa pomoćnicima Josipom Vorgićem i Adnanom Ibrahimovićem. Na centru u Goraždu gdje gostuje Gradina naći će se Zeničanin Azem Karić, zajedno sa Filipom Jarićem i Mariom Grgićem.

Težak zadatak na “Piroti” pripao je Sarajliji Semiru Sarajkiću kome će pomagati Adnan Arfadžan i Senad Aleta. Meč koji se igra u nedjelju u Gabeli između GOŠK-a i Radnika kontrolisaće Edin Osmanović zajedno sa Elmirom Trgovčevićem i Amirom Hušidićem.

Sudija iz Orašja Ilija Orkić naći će se na centru u Gračanici gdje domaćem Bratstvu gostuje Tomislav. Meč u Banovićima između Budućnosti i Jedinstva sudiće Ismet Ibrahimkadić iz Tešnja, zajedno sa Alenom Gluhom i Anisom Kalajdžićem.

U Maglaju duel Sim Bau-a i Orašja sudi Mostarac Jure Delić, uz asistenciju Antonia Marčinka i Sehmina Hakalovića. Derbi kola, u Kaknju gdje se sastaju Igman i Rudar pripao je sudiji iz Sarajeva Deniju Ćetiboviću, a pomagaće mu Edin Redžović i Mirza Tičić, takođe iz Sarajeva.

Odgovori