KULINARSKI TRIKOVI
TRIK STARIH KUHARICA-DODAJTE 1 SASTOJAK U MLJEVENO MESO I STAVITE U FRIŽIDER:Dobićete vrhunske ćufte, bolje niste probali

Ovako će ćufte biti još ukusnije.


IZVOR: SHUTTERSTOCK
Ćufte su jedno od najpopularnijih jela od mljevenog mesa. Prave se jednostavno tako što se mljeveno meso pojmeša sa začinima i isprži sa obje strane. Međutim, često ćufte nekim domaćicama ispadnu suhe i žilave. A problem uopšte nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme.


MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
RUČAK
UMESTO KLASIČNIH SADA NAPRAVITE OVAKO: Ćufte u paradajz sosu i sa sirom zapečene u rerni

Tajna je u marinadi

Kako se ispostavilo, mljeveno meso je potrebno marinirati. Dakle, najbolje je uzeti dobro samljeveno mljeveno meso, po mogućstvu mješano meso. Nakon što se dobro samelje i pomješa dodaju se so i biber. Caka je sad u kiseloj vodi koja se dodaje u količini od 150 ml vode za 1 kg mljevenog mesa. Promešajte, a zatim prebacite u plastičnu kesu i mjesite što je moguće pažljivije. Meso zatim stavite u frižider na 3 – 5 sati da se marinira.


Na samom kraju u mljeveno meso dodajte crni luk sitno iseckan. Formirajte ćufte i pržite sa obe strane. Poslužite uz paradajz sos i pire krompir. Prijatno!

Odgovori