Juru Delića doživotno supendovati – za bolje sutra bosanskohercegovačkog fudbala

Još jedna sudijska lakrdija

U vikendu iza nas odigrano je 6. kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, no nažlost, ovo kolo će biti upamćeno po sudijskoj lakrdiji.

Juru Delića doživotno supendovati – za bolje sutra bosanskohercegovačkog fudbala
Iako se na samom otvaranju sezone činilo da novo rukovodstvo Fudbalskog saveza BiH izabrano na nedavno održanoj izbornoj Skupštini, te nove Komisije Saveza, drže stvari pod kontrolom, sve je očiglednije da fudbalski mešetari uz pomoć “ljudi u crnom” ponovo preuzimaju glavnu riječ.

Jure Delić, fudbalski sudija iz Mostara, kojeg očigledno štite fudbalski moćnici, u Maglaju je sudio meč BFK Simm Bau i Orašja i dosudio je jedanaesterac za domaći tim zbog kojeg jednostavno mora biti suspendovan do kraja sezone, pa ako hoćete i zauvijek odstranjen iz fudbala.

I ne, nije Delić, koji je i u 3. kolu na meču Mladosti i Radnika imao svoj šou zbog kojeg je “suspendovan” dva kola, sudio kako bi pomogao BFK Simm Bau, nego je sudio da pošalje poruku Orašju, koje je od početka sezone na udaru sudija.

BFK Simm Bau, jedan od rijetkih fudbalskih pa i sportskih kolektiva u našoj zemlji koji se finansira privatnim novcem i koji je kolektiv za primjer je zapravo kolateralna šteta i klub koji je u posljednjih godinu i pol često bio na meti “djelioca pravde”.

Delić je došao po zadatku, odradio ga je i ako se po jutru dan poznaje, “odmorit” će dva meča i vjerovatno će ponovo dobiti zadatak.

A, da se to ne bi desilo Komitet za sudije i suđenje u sastavu Semir Kaplan (predsjednik), Slavko Zovkić (dopredsjednik), te članovi Hajrudin Gobeljić (Cazin) i Josip Marijanović (Novi Travnik), koliko je sutra, mora sazvati sjednicu i Delića oštro kazniti. Suspenzija do kraja sezone, pa čak i odstranjivanje iz fudbala je kazna koju delići zaslužuju.

Autor SportSport.ba/AB/Cenzura.ba

Odgovori