DUGOGODIŠNJI PRIJATELJI IZ GRADA HAMMA POSJETILI OFK BIHAĆ

Dana, 20.09.2021.godine Omladinski fudbalski klub Bihać godine posjetila je delegaciju iz Grada Hamma, Njemačka. Delegaciju koju je predvodio Christian Fecke, naš dugogodišnji prijatelj i još jedanaest sugradjana Grada Hamma, ugostio je naš klub u svom sportskom objektu.

Razgovaralo se o saradnja sa našim klubom koja je ostvarena i uspješno traje od 2000. godine, o mnogobrojnim donacijama koje su realizirane za naš klub, Vatrogasnu jedinicu, Muzičku školu i druga udruženja i subjekte Grada Bihaća.

Značajna financijska sredstva na izgradnji sportskog objekta našeg kluba obezbjedjena su zahvaljuljuci prijateljima iz Gradu Hamm. U ime našeg kluba upucena je velika zahvalnost Gradu Hammu, te Christianu Fecke, Hansu Heinleinu (bivši Gradonačelnik), Uweu, Friedlu, Švicarskom caritasu, Namiru Poricu i svima koji su na bilo koji način pomogli i danas pomažu rad OFK Bihać.

Dogovorene su smjernice za buducu saradnju izmedju OFK Bihać i Grada Hamma, predloženo je izmedju ostalog da se nastavi dosadašnja uspješna saradmja i sa Nogometnom školom iz istoimenog grada. Predloženo je da naš klub ugosti njihove nogometne selekcije, a nakon toga i OFK Bihać bude njihov gost.

Druženje rukovodstva OFK Bihać i delegacije iz Grada Hamma je trajalo preko 3 sata na obostrano zadovoljstvo.

Na kraju druženja Rukovodstvo OFK Bihać najiskrenije se zahvalilo našim dragim gostima na posjeti i korisnom druženju, kao i našim roditeljima Aladinu i Ismetu na pomoći u pogledu prevoda jezika sa bosanskog na engleski i njemački.

Odgovori