Druga liga FBiH – Zapad: Sudar giganata u Bugojnu, Rudar gostuje u Sanskom Mostu

Foto: NK Kiseljak/facebook

Narednog vikenda na programu su utakmice sedmog kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Zapad. Veliki derbi igraće se u Bugojnu gdje će Iskra dočekati Kiseljak, dok će ekipa Rudara iz Kamengrada gostovati u Sanskom Mostu kod Podgrmeča.

Fudbaleri Iskre i Kiseljaka sastaće se u sedmom kolu Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Zapad u derbiju koji bi jedan od ova tima mogao da odvede na tri boda prednosti na vrhu tabele.

Obje ekipe su fenomenalno započele sezonu sa pet pobjeda, ali su se u prethodnom kolu neočekivano “okliznule”. To se prvenstveno odnosi na Kiseljak koji je na domaćem terenu odigrao 1:1 protiv Novog Travnika, a Iskra je u gostima kod Vlašića takođe remizirala 2:2.

S obzirom na to koliko su obje ekipe pokazale u dosadašnjem toku takmičenja jasno je koliku važnost ima ovaj duel, te ostaje da se vidi sa kolikom dozom opreza i na jednoj i na drugoj strani će se ući u duel.
bugojnu, Druga liga FBiH – Zapad: Sudar giganata u Bugojnu, Rudar gostuje u Sanskom Mostu


NK Iskra Bugojno

Podgrmeč će nakon poraza od Rudara iz Han Bile u prošlom kolu sada biti domaćin još jednom Rudaru, onom iz Kamengrada koji će u meč ući na krilima trijumfa NK Viteza.

Podgrmeč ove sezone igra toplo-hladno, dok gosti iz Kamengrada zauzimaju veoma dobro četvrto mjesto sa četiri ostvarene pobjede i ne treba ni napominjati sa kolikom će dozom optimizma ući u ovaj meč na kom bi ih eventualna pobjeda odvela u sami vrh gdje bi mogli da zaprijete čak i nedodirljivoj Iskri i Kiseljaku.
bugojnu, Druga liga FBiH – Zapad: Sudar giganata u Bugojnu, Rudar gostuje u Sanskom Mostu


FK Rudar Kamengrad

Fudbaleri Novog Travnika će nakon sjajnog rezultata u prošlom kolu u kome su “otkinuli” bod Kiseljaku dočekati Elektrobosnu koja je prikovana za dno tabele i koja ako uskoro ne počne osvajati bodove već može početi razmišljati o selidbi u niži rang.

Krajišnik koji je dosad osvojio samo bod nalazi se u sličnoj situaciji kao i Elektrobosna i poraz u meču protiv Vlašić na domaćem terenu sigurno da ne bi donio ništa dobro.

Vitez će u Bužimu biti domaćin Vitezu iz Viteza, dok će Sloga u Bosanskoj Otoci dočekati ekipu Brekovice. NK Vitez će biti domaćin sasvim solidnoj ekipi Brnjaka, dok će jedan od interesantnijih mečeva kola biti igran u Cazinu gdje će Krajina igrati protiv Rudara iz Han Bile.

Svi parovi sedmog kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Zapad:

Novi Travnik – Elektrobosna
Iskra – Kiseljak
Krajišnik – Vlašić
Vitez Bužim – Vitez
Sloga – Brekovica
NK Vitez – Brnjaci
Podgrmeč – Rudar Kamengrad
Krajina – Rudar Han Bila

Odgovori