Favorit BH iz Bihaća najbolji klub na BALKAN OPEN-u.


Dana 25.09.2021 godine u Tešnju se održao 15-ti međunarodni kickboxing turnir BALKAN OPEN na kojem je učešće uzeo i KBS FAVORIT BH iz Bihaća.

U konkurenciji 350. takmičara iz 11. zemalja Bišćani su osvojili 6. medalja od čega 2. srebrene i 4. zlatne kao i pehare za najboljeg ringovnog borca na turniru i laskavu titulu najboljeg kluba u ringovnim disciplinama.

Reprezentativke BiH, Šejla Oraščanin i Ajla Vojić su na ovom turniru testirale formu pred predstojeće Svjetsko prvenstvo i pokazale su da su na nivou zadatka.


Šejla Oraščanin je dominantno u finalu savladala odličnu takmičarku iz Konjica i nastavila neprekidivi niz pobjeda u posljednje dvije godine, dok Ajla Vojić na žalost nije imala protivnice u svojoj težinskoj kategoriji pa je nastupila u težoj kategoriji gdje je u finalnom meču sa Portugalkom koja je osvajačica Svjetskog prvenstva iz 2016 godine, izgubila tijesnom sudijskom odlukom.
Rasim Alunović nakon pauze od skoro godinu dana je imao dva odlična meča. Nakon pobjede u polufinalu u finalu je prikazan vrhunski kik boks a nijanse su odlučile da pobjeda ide protivniku iz Sarajeva.
Baldar Kurjaković je osvojio prvo mjesto, a obzirom da je ovom perspektivnom borcu ovo drugi nastup u karijeri za očekivati je da u budućnosti napravi velike rezultate u ovom sportu.

Almir Mujagić u jakom meču protiv predstavnika iz Srbije uspijeva da donese još jedno zlato u Bihać, a Almir ce ove godine u novembru takođe braniti boje Bosne i Hercegovine na Europskom juniorskom prvenstvu.

Hassan Selimović je definitivno imao svoj dan jer je nakon tri ubjedljive pobjede proglašen za najboljeg borca na turniru.

Iako je još uvjek kadet Hassan je nastupio u uzrastu juniora i pokazao dominaciju protiv 3 godine starijih takmičara tako da su se redom nizale pobjede protiv predstavnika Moldavije u četvrtfinalu zatim takmičara iz BiH u polufinalu i onda opet u finalu sa Moldavcem kojeg je završio spektakularnim nokautom.
FAVORIT BH je po ko zna koji put pokazao kvalitet a pehar za najbolji klub na ovako respektabilnom međunarodnom turniru je potvrda da se u malom Bihaćkom kolektivu zaista dobro radi i stvaraju se veliki sampioni.

Odgovori