KRITIKE IZ SDS-A

Šarović nakon sjednice Vijeća ministara BiH: SNSD je neslavno kapituliraoFoto: D. Ć./Klix.ba
Predsjednik SDS, Mirko Šarović poručio je danas da je SNSD odlukom da se održi sjednica Vijeća ministara BiH na kojoj je donesena odluka o privremenom finansiranju državnih institucija, praktično kapitulirao.Desilo se, kaže Šarović, ono što se i očekivalo od predsjedavajućeg Vijeća ministara, Zorana Tegeltije i SNSD-a.

“Uobičajeno, kao i mnogo puta do sad, pričali su jedno, ubjeđivali javnost u patriotizam, čak su obećavali i plate za 7.000 zaposlenih iz budžeta Republike Srpske da bi na kraju neslavno kapitulirali”, istakao je Šarović.

On tvrdi da se odlukom da se održi sjednica Vijeća ministara na kojoj je donesena odluka o privremenom finansiranju krše zaključci Narodne skupštine Republike Srpske.

Šarović je podsjetio da je visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt prethodno zatražio održavanje sjednice Vijeća ministara BiH.

“Trebali su nam odmah reći da će postupiti suprotno zahtjevima Narodne skupštine i time nam uštedjeti vrijeme. Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su priznali i Schmidta kao visokog predstavnika”, tvrdi Šarović.

Autor Klix.ba /A. D/Cenzura.ba

Odgovori