Sudija iz zapaljenog automobila ponovo će suditi Veležu


Foto: Bljesak.info

Samo dva kola nakon nezapamćenog incidenta, sudijski dvojac koji je bio delegiran na prekinutom susretu između Veleža i Borca – Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva i Admir Šehović iz Sarajeva, opet će suditi na utakmici mostarskog kluba.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine delegirao je Admira Šehovića za glavnog arbitra susreta između Posušja i Veleža, koji se igra u subotu od 15 sati, a jedan od pomoćnika bit će mu Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva. Šehović je na susretu između Veleža i Borca, a koji je prekinut u 82. minuti susreta, nakon što su navijači utrčali na teren, imao funkciju četvrtog arbitra, dok je jedan do linijskih sudija bio Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva.

Iako je meč obilježio prekid utakmice te brojni problemi nakon susreta u kojima je čak i zapaljen automobil sudije Sabrije Topalovića iz Zenice, Nogometni savez BiH delegirao je pomenuta dva arbitra za novi meč Veleža, iako je jasno da takve stvari opet mogu uzburkati javnost.

Ova činjenica posebno je zanimljiva jer Nogometni savez BiH na raspolaganju ima 22 glavna i 27 pomoćnih arbitara pa se s razlogom postavlja pitanje zbog čega su opet preuzeli ovakav, u najmanju ruku i na osnovu pomenutih stvari, nepotreban rizik.

Uz to, sudija Admir Šehović bio je u automobilu koji je nakon meča između Veleža i Borca presretnut u tunelu Lendava i zapaljen.

 

Sportske.ba/Cenzura.ba

Odgovori