NAZIVAJU GA ČAROBNJAKOM
Italijani oduševljeni Džekom: Inter od Ronalda nije imao boljeg napadača

Džeko na naslovnici Gazzette (Foto: Screenshot)

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (35) sinoć je donio pobjedu Interu nakon velikog preokreta protiv Sassuola (1:2), a ugledni italijanski list Gazzetta dello Sport je u današnjem broju sipao hvalospjeve na račun našeg napadača.

“Pojavio se novi slučaj Benjamina Buttona (filmski lik koji se rodio kao starac i koji je postajao sve mlađi i mlađi, sve dok nije postao dijete, op.a). Nevjerovatni uzlet Džeke u Interu je stvar koju treba dobro izučavati. Reprezentativac BiH izgleda preporođeno u poređenju s onim kako je izgledao u Romi prošle sezone koja ga se vrlo lako odrekla. Džeko je možda zakasnio nekoliko godina u Inter, ali se pokazao kao najbolja kupnja ovog ljeta. Uvijek je maksimalno motivisan, uvijek je na pravome mjestu i uvijek pokazuje želju za dokazivanjem da je i dalje igrač za velike stvari”, piše Gazzetta.

Džeko je u čitavoj prošloj sezoni postigao samo sedam golova u prvenstvu, a ove je stigao već do šest, čime se izjednačio na prvom mjestu liste strijelaca Serije A s Cirom Immobileom.
“Ima veliku želju odužiti se onima koji su vjerovali u njega pred kraj karijere. Inter napadača koji je postigao šest golova u prvih sedam kola prvenstva nije imao još od velikog Ronalda. To je bolji učinak i od Milita i od Vierija i brojnih drugih koji su u ovom dresu pisali historiju. Ako postoji još neko ko sumnja u ovog 35-godišnjaka, neka pogleda njegov nastup protiv Sassuola”, dodaje Gazzetta.

 

Klix.ba/Cenzura.ba

Odgovori