Direktor Nacionalnog parka “Una” Amarildo Mulić, danas je u svom uredu upriličio prijem za Hanume sa Une, koje su boravile na 15. Biga Sajmu u Turskoj

Članice udruženja Hanume sa Une prethodnih su dana bile gošće 15. Međunarodnog Biga Sajma, održanog u općini Biga (Çanakkale) u Turskoj.

Direktor Nacionalnog parka “Una” Amarildo Mulić pružio im je podršku za odlazak u Tursku, a Hanume su na najbolji način prezentirale Nacionalni park “Una”.

Pored predstavljanja kulturno-umjetničkih i prirodno-geografskih bogatstava Bihaća, Unsko-sanskog kantona, te Bosne i Hercegovine, posjeta je za cilj imala i povezivanje sa relevantnim nadležnim institucijama, ali i stanovnicima ove predivne općine.

Tokom četverodnevnog boravka u Bigi, Hanume sa Une su gradile most prijateljstva sa predstavnicima i posjetiteljima Biga Sajma, kojim će neki od njih zasigurno poći kako bi posjetili i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, Unsko sanski kanton i Nacionalni park “Una” kao prepoznatljivu destinaciju na mnogim tržistima regiona, Evrope i svijeta.

#HanumesaUne #BigaFuari #BigaBelediyesi
#unanationalpark #NacionalniparkUna #una

Odgovori